Shell i Billund fejrer 50-års jubilæum

Privatfoto

Onsdag den 1. april er det 50 år siden, familien Fasterholdt rykkede ind på Grindstedvej 10 med Shells muslingeskal under armen. Den store dag fejres med slagtilbud på bilvask og Shells topbrændstof på den store tankstation, som i dag bliver ført videre af 2. generation, Laila Fasterholdt Busborg.

Selv om der har været Shell tankstationer i Danmark i over 100 år, hører det til sjældenhederne, at en tankstation har været i samme families eje i 50 år. Ikke desto mindre er det tilfældet hos Shell i Billund, hvor den rødgule muslingeskal den 1. april i år har lyst op langs vejen i et helt, halvt århundrede. I dag er det med datter, Laila Fasterholdt Busborg, ved roret. Men Bent og Ninna Fasterholdt, der startede det hele i 1970, har stadig deres gang på det store tankanlæg på Grindstedvej.

Privatfoto

”Senere på året kan jeg faktisk fejre 10-års jubilæum, som ejer. Så det er lidt af et festår, vi står midt i. Men nu handler det først om den 1. april, hvor vi markerer det store jubilæum med skarpe tilbud. Det er mange år, vi som familie har drevet virksomhed og boet her på adressen, så vi har rigtig mange folk, vi gerne vil se. Desværre betyder situationen med Corona-virus, at vi udskyder vores planlagte åbent-hus. Men mens vi venter på bedre tider, markerer vi dagen med slagtilbud på både Shell-V-Power brændstof og vores store vaskenøgle,” fortæller Laila Fasterholdt Busborg i en pressemeddelelse.

På selve dagen sælger tankstationen Shell V-Power brændstof til samme pris som almindelig diesel eller 95 oktan benzin. Så her sparer man godt en krone per liter afhængigt af, om man tanker Shell V-Power diesel eller 100 oktan benzin. Og så er der på dagen ganske store penge at spare på de populære vaskenøgler, fortæller hun.

”I anledningen af 50-året sælger vi vores luksusvaskenøgler med 50 procent rabat. Det betyder, at du får en vaskenøgle, der normalt koster 1.500 kr. til kun 750 kroner. På den måde bliver der rig mulighed for at holde bilen flot i foråret til en ekstra god pris”.

For at forebygge Corona-smitte har Shell Billund valgt at udskyde det ellers planlagt store åbent-hus. Det skulle være afholdt hos naboen, Fasterholdt Biler, hvor Lailas to brødre Torben og Michael i dag ligeledes driver butikken videre efter forældrene.

Historien om Shell Billund
Den 1. april 1970 overtager ægteparret Bent og Ninna Fasterholdt en lille tankstation med et træhus og isbod på Grindstedvej 10. Sidst i 70’erne etableres værksted og ny større butik med plads til kiosksalg og alt i tankstation-service. I 1983 indfører Shell Billund tankselv ude ved pumperne. Og i 1985 bygges, helt i tråd med tidens trend, et stort vaskeanlæg på tankstationen med hjælp til forvask og gode råd fra Bent Fasterholdt.

Privatfoto

Privatfoto

1989, nabogrunden overtages og en spritny butik bygges med stort tanktag og tre tankstande med 98, 95 og 92 oktan Shell-benzin – noget fortsat med bly. Samtidig etableres dieselstander til varebiler og en stor highspeed stander til lastbilsdiesel. I 2009, året inden Laila Fasterholdt Busborg overtager forretningen, kommer der endnu en vaskehal til hos Shell Billund. Og i 2012 etablerer Laila elstander til de på det tidspunkt endnu få elbiler på vejene.

Privatfoto

Privatfoto

Laila foran døren ind til butikken midt i 80’erne  – Privatfoto

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.