Beretninger fra en Corona tid

Foto: Pixabay

Hvordan skal den lokale fortælling om corona-krisen lyde om 100 år? Fortæl om jeres hverdagsliv og personlige oplevelser i denne atypiske og alvorlige situation. Museer, biblioteker og arkiver i Billund Kommune er gået sammen om at indsamle lokalbefolkningens erindringer som et vidnesbyrd om denne særlige tid.

Coronavirussen (COVID-19) har ændret hverdagen for alle danskere. Forældre skal forholde sig til børnepasning og hjemmeundervisning sideløbende med deres arbejdsliv. Unge mennesker kan ikke mødes med kammeraterne og virusudbruddet påvirker studieliv. Vi skal alle passe på vores ældre og udsatte medborgere skriver Billund Kommunes Biblioteker, Arkiver og Museer i en fælles pressemeddelelse.

Alle historier, store som små, er interessante når vi skal forsøge at dække kommunens fælles erindring. Hvilke bekymringer har unge i forbindelse med virusudbruddet? Hvordan forsøger I at skabe en forholdsvis normal hverdag for jeres børn, og hvordan forklarer I dem om alt det, der foregår ude i den store verden? Hvordan påvirker ensomheden én i denne tid? Hvordan bruger I lokalområdet? Hvilke bekymringer har udsatte borgere? Er der lyspunkter i denne tid? Har man f.eks. knyttet tættere bånd til morfar? Er man blevet surdejsekspert? Er der trods afstand skabt større sammenhængskraft?

Indleveringerne kan tage forskellig form. Vi er både interesseret i, hvis der er nogle der har ført dagbog under perioden eller beskrevet særlige oplevelser. Hvis der er nogle der har ført videodagbog eller har taget billeder fra forskellige egne i kommunen, fra hjemmekontoret eller fra de tomme kontorlokaler. Det kan også være fysiske genstande i form af skiltet fra butiksvinduet der er midlertidig lukket, sanghæftet fra fællessang på gaden, værnemidler el.lign. 

Indsamling
Ønsker man at tage del i vores indsamling skal man henvende sig til enten bibliotekar Kim Nissen – kni@billund.dk, museumsinspektør Jonas H. Ruskjær – jrus@billund.dk eller til Karin Berg fra det lokalhistoriske arkiv – karin@grindstedarkivet.dk. Man er velkommen til at sende materiale direkte til en af de tre ovenstående mails. Man er også velkommen til at møde op i Magion Biblioteket, når det igen åbner. 

De indsamlede erindringer og materialer skal selvfølgelig hjælpe os med at kunne dokumentere denne tid i kommunen for eftertiden. Det kan også tænkes ind i formidlingssammenhæng.

Følg museet på facebook.com/billundkommunesmuseer
Følg biblioteket på facebook.com/billundbib/

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.