Daglig status fra Sydøstjyllands Politi om anmeldelser, påbud og sigtelser vedr. COVID 19

Arkivfoto: René Lind Gammelmark

De aktuelle tiltag drejer sig om forsamlingsforbuddet og lukning af værtshuse, restauranter mv.

Sydøstjyllands Politi har det seneste døgn modtaget i alt 15 anmeldelser, der vedrører mulige COVID-19 overtrædelser skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Anmeldelser
I forhold til kravet om lukning, er der i politikredsen det seneste døgn modtaget 2 anmeldelser. Anmeldelserne vedrørte et Solcenter og en frisørforretning, der begge ifølge anmeldelserne var åbne. Der blev dog ikke konstateret overtrædelser, da politiet ankom til stederne.

I forhold til forbud mod større forsamlinger, har politikredsen registreret 12 anmelderser, hvor der er anmeldt større forsamlinger af mennesker omkring lokaliteter i det frie rum, herunder bl.a. en større forsamling af mennesker på en skaterbane, et par boldbaner, foran en forretning, ved en Moské, på en legeplads m.fl. Heller ikke her var der konkrete overtrædelser ved politiets ankomst til stederne, idet der ikke var over 10 personer forsamlet eller personerne holdt afstand til hinanden.

Der er ligeledes modtaget 1 anmeldelse, hvor hændelsen omhandler bortfjernelse af covid-skiltning ved en legeplads.

Sigtelser/påbud
Sydøstjyllands Politi har i forbindelse med den aktuelle offensive patruljevirksomhed og de nævnte anmeldelser i det seneste døgn ikke foretaget sigtelse af nogen, ligesom der ikke er givet påbud i anledning af overtrædelser af Covid-19 tiltagene. Endnu en person, nemlig indehaveren, er dog efterfølgende blevet sigtet i sagen, der blev nævnt i pressemeddelelsen i går, hvor to personer i en Vandpibecafé blev sigtet for overtrædelse af bkg. om forbud mod adgang til visse lokaler mv.

Sydøstjyllands Politi er løbende i dialog med både borgere og virksomhedsejere i forbindelse med de tiltag, som regeringen har sat i værk for at mindske smittespredning i samfundet, og politiet ønsker ikke at udpege konkrete borgere eller virksomhedsejere, som vi har været i dialog med.

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

WeePie Cookie Allow cookie category settings icon

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.

WeePie Cookie Allow close popup modal icon