Billund Kommune melder mandag ud hvordan åbning af genbrugspladser kommer til at foregå

Foto: René Lind Gammelmark

Kommunernes Landsforening anbefaler i dag at kommunerne åbner deres genbrugspladser fra tirsdag den 31. marts 2020.

For at det kan foregå forsvarligt i forhold til smittefare for borgere og medarbejdere anbefaler KL (Kommunernes Landsforening) adgangsbegrænsning. Billund Kommune oplyser at de på mandag vil melde ud hvordan det vil komme til at foregå.

Det har indtil nu været KL’s anbefaling at der kun var adgang for erhverv på genbrugspladserne, men da perioden for nedlukning er blevet forlænget ændrer KL nu anbefalingen.

Styrelsen for Patientsikkerhed har også vurderet situationen, deres vurdering er, at det vil være sundhedsmæssigt forsvarligt at genåbne genbrugspladserne for private, hvis man samtidig sikrer, at de borgere der kommer på pladserne, holder afstand til hinanden og personalet, så man kan undgå at der opstår situationer, hvor borgerne kommer i for tæt kontakt. Det kan f.eks. gøres ved at regulere det antal borgere der samtidig kan få adgang til genbrugspladsen i forhold til pladsens størrelse og indretning.

Samtidig anbefaler Styrelsen for patientsikkerhed at man på genbrugspladserne sikrer hyppig rengøring af fælles kontaktpunkter, så man på den måde minimerer risikoen for inddirekte smitte. Man anbefaler, at man sætter skilte op med opfordring til at holde afstand til andre på pladsen, samt at udføre håndhygiejne når de har forladt pladsen.