LEGO giver donation på 50 millioner us dollars der skal hjælpe børn i nød

Foto: René Lind Gammelmark

LEGO Fonden har i dag oplyst at de har igangsat to initiativer der skal hjælpe alle børn, fra de mest sårbare, der lever i flygtningelejre og i lande påvirket af krig, til de børn der befinder sig i en situation, hvor de er ramt af karantæne og isulation.

Det ene initiativ er en donation på 50 millioner dollars fra LEGO Fonden, der skal hjælpe børn i nød og sørge for, at de fortsat har adgang til læring gennem leg.

Det andet initiativ er inspireret af den store indvirkning, krisen har på børns uddannelse. UNESCO anslår at flere end 160 lande har lukket skolerne, hvilket påvirker 87% af verdens elever. På hjemmesiden www.LEGO.com/letsbuildtogether deler vi derfor ideer til ting, man kan bygge, daglige udfordringer fra LEGO® designere, inspirerende forslag til modeller og live videoer skriver LEGO i en pressemeddelelse.

John Goodwin der er adm. direktør for LEGO Fonden udtaler i en pressemeddelelse:
”Vi kan ikke lade COVID-19 slå en hel generation af børn tilbage. Forskning viser, at læring gennem leg er afgørende for børns psykologiske, følelsesmæssige og kognitive helbred og udvikling, og at legen også gør dem modstandsdygtige overfor modgang og sætter dem i stand til at bygge deres fremtid. Vi må støtte alle børn, også de mest udsatte, og give dem adgang til undervisning, så de fortsat kan udvikle de færdigheder, som er så afgørende for, at de kan trives i denne omskiftelige verden. Vi er beærede over at samarbejde med Education Cannot Wait og vores andre partnere, som arbejder ekstremt hårdt under vanskelige forhold på at give undervisning, håb og en fremtid til de mest udsatte børn.” 

Niels B. Christiansen der er adm. direktør i LEGO Koncernen udtaler i en pressemeddelelse:
“Børn befinder sig i en svær situation, når de er væk fra klasseværelserne og deres normale læringsmiljø. Vi vil gerne hjælpe forældre og familier med at gøre deres bedste i den situation. Vi ved, at børn lærer gennem legen og udvikler helt essentielle færdigheder, som samarbejde, kommunikation og problemløsning. Vi vil blive ved med at støtte, udvikle og inspirere børn gennem denne svære tid.”