RealMæglerne: Salgsrekord trods Corona

Preben Angelo - Foto: Gregers Kirdorf

Boligsalget er samlet steget med 16 procent i ejendomsmæglerkæden RealMæglerne i marts 2020 i forhold til marts 2019. Fremgangen skyldes bl.a. rettidig omstilling til øget online salgsformidling, som medvirker til at holde konsekvenserne af Covid-19 nede. Se her, hvordan boligsalget har udviklet sig i marts i din region

 

Hvor landsdækkende medier de seneste par uger har haft travlt med at synge dødesange over boligmarkedet på grund af Covid-19, kan ejendomsmæglerkæden RealMæglerne i marts præsentere en rekordfremgang i boligsalget.

Samlet er fremgangen på hele 16 procent i forhold til marts 2019.

– Vi er selv overraskede, fordi vi havde forventet, at salget ville falde en smule i takt med, at Danmark blev lukket ned, og den fysiske kundekontakt deraf uundgåeligt blev reduceret. Men vi går mærkbart frem, og det er der formentlig flere årsager til, siger Preben Merrild Angelo, adm. direktør i RealMæglerne.

Reddet af online tilpasning
Salget går frem i alle regioner, på nær Nordjylland, men lokalt kan der være små udsving til den ene eller den anden side.
Region Nordjylland: – 19 pct.
Region Midtjylland: 32,8 pct.
Region Syddanmark: 32,4 pct.
Region Hovedstaden: 8,7 pct.
Region Sjælland: 26,4 pct.

– Det skyldes primært to ting. Vi har handlet hurtigt, og har fået kunderne med over på online-løsninger som Værditjek, Guldkøber og Video fremvisninger. Desuden har ejendomsmæglerne ude lokalt været dygtige til at følge myndighedernes anbefalinger og tilrettelægge hverdagen efter det. Dernæst er salget af sommerhuse jo steget, hvilket bl.a. er en effekt af Covid-19 og den nye klimabølge, som rammer flytrafikken nu, men også på lidt længere sigt, fortæller Preben Merrild Angelo.

Mere konsekvente købere
En anden tendens, som man har bemærket i kæden, er en ændret adfærd hos køberne. De er blevet mere konsekvente, hvilket betyder, at der går et færre antal fremvisninger pr. solgt bolig.

Både i regionerne Midtjylland og Sjælland er det bl.a. villasalget, der er steget markant, hvorimod salget af ejerlejligheder er steget med over 16 procent i Region Hovedstaden. I Region Midtjylland er salg af både byggegrunde og fritidshuse også medvirkende til det gode resultat.

I Nordjylland er det villasalget, der trækker ned, mens det i Syddanmark er salget af villaer og byggegrunde, der trækker op.