Sydøstjyllands Politi har det sidste døgn registreret syv anmeldelser, der vedrører covid-19

Arkivfoto: René Lind Gammelmark

I Danmark er en række tiltag sat i værk, som et led i bekæmpelsen af udbredelse af coronasmitte. Det forrige døgn viser igen, at borgere og virksomhedsejere i Sydøstjyllands Politikreds fortsat følger de retningslinjer, som regeringen har besluttet. De aktuelle tiltag drejer sig om forsamlingsforbuddet og lukning af værtshuse, restauranter mv skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Anmeldelser og sigtelser
I forhold til kravet om lukning er der i politikredsen det seneste døgn registreret én anmeldelse, der vedrører en frisørsalon. Men patruljen kunne ved ankomst til stedet konstatere, at salonen var lukket.

I forhold til forbud mod større forsamlinger har politikredsen det seneste døgn registreret fire anmeldelser, hvor der er anmeldt større forsamlinger af personer. Anmeldelserne vedrørte, et bestemt tidspunkt af dagen under fiskeri ved havnen, at der på Facebook er inviteret til en fødselsdagsfest i en festsal, – opslaget blev senere fjernet fra Facebook. Derudover anmeldelser om unge forsamlet i et parkeringshus og unge, der livestreamede en ”spøgelsesjagt” i en gammel forladt bygning.

Der blev ikke konstateret overtrædelser af gældende lovgivning i de anmeldte forhold.

Der er ligeledes registeret to henvendelser, hvor hændelserne omhandler bekymring omkring et færdselsuheld, hvor der var mistanke om, at en kvæstet person var smittet med coronavirus, og en forespørgsel omkring gennemførelsen af et kaffeselskab i det fri og herunder gode råd i den forbindelse.

Der er ikke foretaget sigtelser i det forgangne døgn.

Tallene er opgjort for tirsdag kl. 7.00 til onsdag kl. 7.00.

Sydøstjyllands Politi er løbende i dialog med både borgere og virksomhedsejere i forbindelse med de tiltag, som regeringen har sat i værk for at mindske smittespredning i samfundet, og politiet ønsker ikke at udpege konkrete borgere eller virksomhedsejere, som vi har været i dialog med