Donation fra Lidl skal forsøde påsken for trængte familier og beboere på botilbud

PR-Foto: Blå Kors

Normalt betyder påskehelligdagene, at nødhjælpsorganisationen Blå Kors kan hente overskudsmad fra Lidl til deres brugere. Men de ekstraordinære åbningsdage grundet corona denne påske betyder langt mindre overskudsmad. Derfor har Lidl i år besluttet at donere gavekort for 50.000 kr. til Blå Kors, så trængte familier alligevel kan få en pose madvarer til påskedagene skriver Blå Kors i en pressemeddelelse.

Normalt har landets dagligvarebutikker lukket i påskedagene. For at sprede danskernes påskeindkøb i coronatiden har Erhvervsministeriet valgt, at dagligvarekæderne kan holde åbent skærtorsdag og påskedag.

Det har fået en utilsigtet konskevens. De seneste to år har Blå Kors’ familienetværk, væresteder og bo- og behandlingstilbud til misbrugere, hjemløse og andre udsatte grupper haft mulighed for at afhente overskudsmad i Lidls butikker efter lukketid op til påske. 

 Derfor har Lidl i år valgt i stedet at donere 50.000 kroner i gavekort til Blå Kors, så der kan købes mad til familier og beboere. 

”De ekstra åbningsdage giver rigtig god mening for at sprede danskernes indkøb, men det har også gjort, at vi har måttet tænke alternativt i forhold til vores påskedonation til Blå Kors og nogle af de allermest trængte familier i Danmark. Corona-krisen skal ikke ramme de svageste ekstra hårdt, og derfor har vi valgt at omlægge donationen af overskudsmad til gavekort til vores butikker på 50.000 kr.,” fortæller Lærke Skaksen, CSR-chef i Lidl Danmark.

De 50.000 kroner går til Blå Kors’ behandlingscenter i Taastrup, botilbuddet Blå Kors Humlebæk og familienetværkene i Esbjerg, Horsens, Kolding, København, Middelfart, Nykøbing Falster, Odense og Vejle, som ellers skulle have hentet overskudsmad fra en række af Lidls butikker i påskedagene.

De lokale familienetværk har kontakt til en lang række økonomisk trængte familier, der i forvejen kæmper med at få dagligdagen til at hænge sammen. Corona-krisen er endnu en udfordring for familierne, da alle måltider spises i hjemmet, hvorfor hver enkelt krone skal vendes.

Alle ti lokale Blå Kors-tilbud vil handle ind, så der både er frugt og grønt, kød, pålæg, bake-off og forskellige tørvarer i posen. Dermed er der er god mulighed for at både familienetværk og beboerne på bo- og behandlingstilbuddene kan få lidt ekstra i påsken.

”Vi er glade for vores samarbejde med Lidl. Grundet corona-krisen kan vi desværre ikke holde fælles påskefrokost for alle vores brugere rundt omkring i Danmark, så poserne med mad bliver ekstra godt fyldt op i år. Vores familienetværk har kontakt med flere hundrede sårbare familier. Situationen er lidt anderledes på vores bo- og behandlingstilbud, men vi har fundet en god løsning, hvor maden bliver delt ud over flere dage,” siger generalsekretær i Blå Kors Danmark, Christian Bjerre.

Lidl og Blå Kors har samarbejdet om donationer af mad siden 2017. Et samarbejde, der stadig glæder CSR-chef i Lidl Danmark, Lærke Skaksen:

”I Lidl er vi meget bevidste om vores sociale ansvar og om at mindske madspild. Vi står også sammen – hver for sig i denne svære tid, og det er fantastisk, at vi på få dage har kunnet strikke en løsning sammen, så Blå Kors alligevel kan få varer, der kan forsøde påsketiden en smule for de mange trængte familier.”

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.