I påsken skal vi også stå sammen – hver for sig

Foto: Pixabay

Påsken 2020 står for døren, men denne gang bliver det for rigtig mange danskere en noget anderledes påske, vi kommer til at fejre. I år skal vi nemlig helst ikke samles til påskefrokoster med venner og familie, men i stedet holde fast, holde ud og fortsat stå sammen – hver for sig. Kun på den måde kan vi få åbnet op for samfundet igen.

Påsken er en af de store højtider i Danmark, der sædvanligvis samler os danskere på kryds og tværs af landet. Det er en højtid, der er forbundet med familiehygge og festlige påskefrokoster, årets åbning af sommerhuset, og de stærke traditioner kan være svære at give slip på. Men vi må ikke give efter nu og slække i forhold til myndighedernes anvisninger. Det er altafgørende, at vi fortsætter med at stå sammen og holder afstand til hinanden. Vi må ikke skabe nye smittekæder. Kun på den måde kan vi alle gøre os håb om, at samfundet så småt kan åbnes op igen efter påske, som statsministeren understregede i sin tale mandag den 30. marts,’ udtaler politidirektør Jørgen Abrahamsen fra Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Det er ikke sådan, at Sydøstjyllands Politi vil rykke ud med blå blik for at lukke påskefrokoster rundt om i politikredsen, hvis der skulle være borgere, der på trods af myndighedernes anvisninger vælger at holde det. Det er ikke det, det handler om – det handler om at hver enkel person nu skal tage ansvar og holde ud. Sydøstjyllands Politi opfordrer derfor på det kraftigste alle borgere til at blive hjemme. Påskefrokosten kan måske holdes online i år, man kan ringe til sin familie i stedet for at besøge dem, og skåle med sine venner over Skype eller mobilen i stedet for at mødes med dem. Skulle nogen alligevel vælge at holde påskefrokost, så lad det være med få personer, og sammen med dem som man i forvejen omgås. På den måde minimeres risikoen for at sætte en smittekæde i gang.

Det gode vejr ser ud til at ramme påsken
Det er ikke kun indendørs, vi skal undgå at samles i påsken. Vejrudsigten melder lige nu om godt vejr i den kommende uge, og det giver helt naturligt mange lyst til at bevæge sig ud i det gode vejr.

’Det er en svær situation, vi står i, hvor anbefalingerne er, at vi alle helst – og mest muligt – skal blive derhjemme. Jeg har dog fuld forståelse for, at flere har lyst til at komme ud og nyde solen, så min opfordring er, at bevæger I jer ud, så skal I overholde de regler, der nu gælder. Lad være med at samles flere end 10 personer, og hold afstand til hinanden,’ understreger Jørgen Abrahamsen og fortsætter: ’Til de unge mennesker, der ofte mødes på boldbaner, skaterbaner og andre friluftsarealer, når vejret er godt, vil jeg sige, at I må også tage ansvar ved at undlade at samles flere end 10. I skal holde afstand og undlade at samles til aktiviteter, hvor man ikke så godt kan holde afstand. Og jeres forældre må også meget gerne huske jer på det. Det er kun ved fælles hjælp fra os alle i samfundet, ung, gammel og alt derimellem, at vi kan undgå smittespredning og dermed hurtigere vende tilbage til en normal hverdag igen. Det er vist noget, vi alle længes efter nu.’

I har gjort det godt indtil nu – hold nu fast lidt endnu
Sydøstjyllands Politi har siden tiltagene om forsamlingsforbuddet og lukning af værtshuse, restauranter, frisører mv. trådte i kraft været ekstra synlige med flere patruljer på gaden end sædvanlig.

’Det er vores opgave at sikre, at tiltagene, som regeringen har sat i værk for at forhindre smittespredning i samfundet, også følges,’ forklarer Jørgen Abrahamsen: ’Og det er vores klare erfaring, at langt de fleste borgere i Sydøstjyllands Politikreds støtter op om initiativerne og følger retningslinjerne. Det er meget positivt, og det viser et stort samfundssind af vores borgere og også af de virksomhedsejere, som er ramt i denne coronatid. Det skal de have tak for.’

Sydøstjyllands Politi fortsætter også i påsken sin omfattende tilstedeværelse i samfundet for blandt andet at sikre, at alle nu er med og følger de retningslinjer, som er nødvendige for, at smittespredningen holdes nede.

’Er der enkelte, som ikke kan finde ud af at opføre sig efter retningslinjerne, så er vi derude og vil også tage bødeblokken frem, hvis det bliver nødvendigt. Med et øget patruljetryk henover påsken står vi klar til at gribe ind og håndhæve reglerne, men vores forventning er, at borgerne fortsætter deres gode stil og støtter op om den alvorlige situation, som vi som samfund befinder os i lige nu. Vi må ikke lade alle de gode kræfter, vi allerede har lagt i at undgå smittespredningen, være spildte. Det er nu, det gælder.’ afslutter politidirektøren

Find mere information på www.coronasmitte.dk

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

WeePie Cookie Allow cookie category settings icon

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.

WeePie Cookie Allow close popup modal icon