Sydøstjyllands Politi har de seneste to døgn registreret 41 anmeldelser, der vedrører covid-19.

Foto: Rigspolitiet

Anmeldelser, påbud og sigtelser vedr. COVID 19 i Sydøstjyllands Politi

Sydøstjyllands Politi har de seneste to døgn registreret 41 anmeldelser, der vedrører covid-19. Tallene omfatter opgørelser per søndag den 5. april kl. 7.00 – tirsdag den 7. april kl. 7.00.

Anmeldelser opgjort den 6. april 2020
I døgnet er der registreret 15 anmeldelser

I forhold til krav om lukning er der i døgnet registreret 3 anmeldelser, der vedrører et spisested, en frisør og en Tattoo-shop. Der var imidlertid ikke hold i anmeldelserne, idet patruljen kunne konstatere, at stederne var lukket.

I forhold til forbud mod større forsamlinger har politikredsen det seneste døgn registreret 10 anmeldelser, hvor der er anmeldt større forsamlinger af personer i Bauhaus, ved Himmelbjerget, på en skaterbane, ved Den Genfundne Bro, på en rasteplads, en legeplads, ved et ishus og i Skyttehuset i Vejle samt på en fodboldbane. Der er ikke konstateret overtrædelser af gældende lovgivning i de anmeldte forhold.

Der er ligeledes modtaget anmeldelser om utryghed og bekymring omkring smitte.

Der er ikke foretaget sigtelser i døgnet.

Anmeldelser opgjort den 7. april 2020
I døgnet er der registreret 26 anmeldelser

I forhold til krav om lukning er der i døgnet registreret 2 anmeldelser, der vedrører en frisør og en kosmetolog.

Der var ved patruljernes ankomst ikke konstateret overtrædelse af gældende lovgivning.

I forhold til forbud mod større forsamlinger registrerede politikredsen i døgnet 20 anmeldelser, hvor der er anmeldt større forsamlinger af personer i en kælder, på et par legepladser, en genbrugsplads, på et par badebroer, ved et par ishuse, på et par p-pladser, ved en håndboldbane, ved en fodboldbane, ved en skole og andre steder i det frie rum. Der er ikke konstateret overtrædelser af gældende lovgivning i de anmeldte forhold.

Der er modtaget flere anmeldelser om andre forhold, heraf bl.a. anmeldelser om utryghed eller bekymring omkring smitte og i et tilfælde en anmeldelse om et opslag på Facebook om et forestående arrangement.

Der er ikke foretaget sigtelser i døgnet.

Sydøstjyllands Politi er løbende i dialog med både borgere og virksomhedsejere i forbindelse med de tiltag, som regeringen har sat i værk for at mindske smittespredning i samfundet, og politiet ønsker ikke at udpege konkrete borgere eller virksomhedsejere, som vi har været i dialog med skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.