De ubemandede genbrugspladser i Vorbasse, Sdr. Omme og Filskov lukker i påsken

Billede fra genbrugspladsen i Vorbasse - Der ses både seng/madras og lænestol – som naturligvis ikke skal afleveres i inde træ, men stort brændbart som ikke er en fraktion der modtages på pladsen - Foto: Billund Kommune

Billund Kommune har besluttet, at de ubemandede genbrugspladser i Sdr. Omme, Filskov og Vorbasse lukkes i påsken.

Efter en god start på genåbningen af genbrugspladserne i Billund Kommune er der opstået store problemer med sortering og affald, der bare bliver læsset af ved de ubemandede genbrugspladser i Vorbasse, Sdr. Omme og Filskov.

  • Forholdene på pladserne er blevet værre og værre og er nu uholdbare. Der er store mængder af henstillet affald uden for containere, hvor en væsentlig del er affaldsfraktioner, der ikke modtages på disse pladser, herudover er affaldet meget dårlig sorteret, fortæller Karl Grundahl, der er miljøchef i Billund Kommune.

Tømningen af træcontainere, brandbart og pap har været øget til daglige tømninger på pladserne, men det har ikke været nok.

  • Det betyder at vi simpelthen ikke har mandskab nok til at følge med, og derfor er vi nødt til at lukke de tre pladser i påsken, siger Miljøchef Karl Grundahl.

De tre pladser genåbner efter påske.

Genbrugspladserne i Grindsted og Billund er åbne i Påsken med følgende åbningstider:

Skærtorsdag den 9. april fra klokken 10.00 til 16.00

Påskelørdag den 11. april fra klokken 10.00 til 16.00

2. Påskedag mandag den 13. april fra klokken 10.00 til 16.00