Søvndyssende bøger til 3-6 årige børn, der ikke vil sove

E-reolen - Foto: Billund Bibliotekerne

Er du en af de forældre, der har passet dit barn på fuld tid og har følt dig lidt presset med hjemmekontor og hjemmebørnehave, gætter vi på, at du har brug for fred og ro om aftenen også nu, hvor børnene skal afsted igen. Til gengæld synes dit barn måske ikke, sovetid er det bedste i verden skriver Billund Bibliotekerne i en pressemeddelelse.

Børnebiblioteket kan hjælpe!

Brug eReolen GO, hvor du finder søvnhjælpsbogen Kaninen der så gerne ville sove skrevet af Carl-Johan Forssén Ehrlin. Du finder eReolen Go via Billund Bibliotekernes hjemmeside (billundbib.dk), men du skal bo i Billund Kommune og være oprettet som bruger på Billund Bibliotekerne for at kunne låne på eReolen GO herfra. Voksne kan oprette sig selv som brugere via bibliotekets hjemmeside. Når vi kommer ud på den anden side af coronakrisen, kan du selvfølgelig låne den fysiske bog på et af vores biblioteker.

Historien om Kalle Kanin, som ikke kunne sove

Carl-Johan Forssén Ehrlins højtlæsningsbog Kaninen der så gerne ville sove er en rigtig sød historie om Kalle Kanin, der ikke kan sove, selv om han egentlig gerne vil. Kalles mor tager ham derfor med ud for at finde onkel Troldmand i håb om, at han kan hjælpe. På vejen møder de andre dyr, der også har idéer til, hvordan man kan falde i søvn.

Fokuser på afslapning, læs stille og gab undervejs

Sproget i Kaninen der så gerne ville sove er meget beroligende, så barnet slapper af under oplæsningen. På en stille og rolig måde bliver barnet direkte involveret i historien, så han eller hun fuldstændig lever sig ind i den søvndyssende fortælling og til sidst glider ind i søvnen. Du skal læse roligt og langsomt, betone udvalgte ord og sætninger og gabe undervejs, men den særlige læseteknik inspireret af mindfulness er udførligt forklaret i bogen.

Er kaninen et hit, kan du læse om både en elefant og en traktor, der heller ikke kan sove

På eReolen Go kan du finde Ehrlins Elefanten der så gerne ville sove og Traktoren der så gerne ville sove, som begge er bygget op som fortællingen om kaninen.