Steen er ny brandstationsleder i Billund

Steen Tommerup Knudsen, ny brandstationsleder i Billund - Foto: René Lind Gammelmark

Brandstationen på Granvej i Billund har fået ny stationsleder. Det er den 52-årige Steen Tommerup Knudsen fra Billund der er blevet ansat som stationsleder for brandstationen. Steen er lige som brandmændene ansat af Falck der står for brandstationerne i Billund og Grindsted. Stationen i Grindsted er ejet af Falck mens stationen i Billund er ejet af Billund Kommune.

Arkivfoto: René Lind Gammelmark

Steen overtager jobbet efter Dannie Binger der får meget ros fra brandmænd og ledelse for hans dygtige måde at lede brandstationen på. Dannie tog opgaven i en begrænset periode efter Jimmy Andersen der pludselig døde sidste år. Da Dannie har arbejde udenfor kommunegrænsen var det planen at der skulle ansættes en anden hvilket er sket nu.

Brandmand i mange år
Steen Tommerup Knudsen er ikke ukendt på stationen, idet han de sidste 8 år har været deltidsbrandmand og holdleder på Stationen i Billund. Steen søgte den ledige stilling og tiltræder som brandstationsleder mandag den 20. april 2020. På Stationen i Billund er de i øjeblikket 20 deltidsbrandmænd, hvoraf de 8 er uddannede holdledere.

Steen startede i 1991 som brandmand i Løgumkloster, men i 1993 flyttede han til Bredebro som brandmand, og her blev han i 1993 uddannet holdleder, og i starten af 1996 uddannet som indsatsleder.

I slutningen af sommeren 1996 blev han brandmand hos Falck i Vejen, og i 2000 kom han til Billund.

Stationen i Billund kører til alle mulige opgaver så som Bygningsbrand, naturbrand, forurening, færdselsuheld, redning mv. Stationen har en autosprøjte der har udstyr til lettere frigørelse, en tankvogn og en slangetender.

Foto: René Lind Gammelmark

Områdeleder Henning Holm fra Falck fortæller at Dannie Binger har været en særdeles afholdt brandstationsleder der har gjort et kæmpe arbejde hvilket Henning Holm er meget taknemmelig for.

Ligeledes siger Steen Tommerup Knudsen at han har været glad for at have Dannie Binger som brandstationsleder, for han har med dygtighed og flid passet jobbet godt.