20 år som bager i Vorbasse – nu har de etableret webshop

Foto: René Lind Gammelmark

Den 1. maj 2020 er det 20 år siden Tina Fyhn og Jesper Larsen overtog bageriet i Vorbasse.

Tina er udlært hos bagermester Jørgen Fuglsang i Grindsted og har siden læretiden haft lyst til at blive selvstændig. Det samme har hendes mand Jesper der er uddannet maskinarbejder. 

Inden de købte bageri var de et smut i Schweitz hvor Tina arbejdede som bager i 4 måneder, Jesper var med der nede den første måned.

De overtog bageriet 1. maj 2000 og selv om Jesper havde andet arbejde, hjalp han til i bageriet alt det han havde mulighed for, indtil han kom i lære i bageriet. I 2003 blev han udlært og samtidig fik Tina og Jesper deres første barn.

Navneskift
De startede i maj 2000 under navnet navnet Vorbasse Bageri, men ei 2003 år skiftede de navn til Guldbageren. og skiftede i 2015 navn til Landsbybageren.

Der er 4 ansatte i bageriet der bager alt det brød de selv sælger i butikken der har ændret åbningstid på grund af Corona- situationen, hvor butikken nu lukker kl. 13 på hverdage. Der ud over leverer de brød til 5 af ABC Lavpris butikkerne  (Billund, Tarm, Videbæk, Ulfborg og  Herning) fast og et par ekstra af butikkerne i øjeblikket. ABC får leveret Franskbrød, Rugbrød, Minutrundstykker og kager.

I 2010 blev Jesper syg af Borelia og de opdagede det ved at han blev lam i den ene side af ansigtet. Derfor er det en fordel for ham at der ikke er så mange mennesker omkring ham, da der er nogle bivirkninger af sygdommen der stadig gør ham meget træt, hvilket betyder han af og til skal have en “lille morfar”.

Ud over de 4 i bageriet er der også en dame der laver det daglige bogføring og hjælper Tinas søster Gitte med at passe butikken.

Foto: René Lind Gammelmark

Fantastisk personale
Tina kan se tilbage på 20 gode år med et fantastisk fleksibelt personale, blandt andet nogle unge piger der ikke har for vane at melde sig syg en time før de skal møde ind fordi de har været ude og feste.

Tina var 22 år og Jesper 23 år da de overtog bageriet, men har nydt de 20 år med bagerbutik i Vorbasse, selvom tiderne har ændret sig. Tina joker også lidt med at det kan være sjovt at have bagerforretningen så lang tid at man begynder at blive kaldt “æ bager” af kunderne, men så skal hun nok have den lidt længere, for den sidste der blev kaldt det havde haft forretningen i over 30 år.

Tina og Jesper havde planlagt at fejre jubilæet, men på grund af situationen med Corona har de valgt ikke at gøre det.

De første år med Vorbasse Marked
Det første år de havde bageriet husker Tina at hun var noget bekymret for om hun nu kunne nå at bage rundstykker nok til alle dem der skulle have rundstykker til markedet, så hun fik hjælp af hendes gamle chef der bagte en portion rundstykker så hun kunne være sikker på af kunne følge med efterspørgslen. Allerede året efter klarede de selv det, selvom ovnene kørte i døgndrift.

Det er svært sådan lige at vide hvor meget der skal bages når der er marked, for bageriet har også en standplads på markedet hvor de sælger romkugler, pølsehorn og pizzasnegle.

Til spørgsmålet om hvor længe Tina vil fortsætte som bager svarede hun: “der er gode og der er dårlige dage, der er der i alle fag, men jeg har ikke nogen aktuelle planer om at afhænde bageriet, men det er jo naturligt nok at man begynder at tænke lidt på sig selv.

Webshop med onlinebestilling af brød
Det nyeste tiltag hos Landsbybageren er en hjemmeside hvor man kan bestille brød og kager online. Det startede i mandags og folk skal lige have fundet ud af at denne mulighed forefindes. Vi har da allerede haft en del bestillinger på siden konstaterer Tina.

På webshoppen kan man ud over brød også bestille kager  på webadressen https://vorbasse.mitbageri.dk/

 

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.