Eventyrhuset hejser det grønne flag

Privatinstitution Eventyrhuset fejrer i dag, at de er en natur institution og medlem af De grønne spirer.

Egentlig var planen at det grønne flag skulle fejres med en stor fest, hvor Borgmester Ib Kristensen (V) også skulle inviteres. Men på grund af den situation som vi er i lige nu med Covid-19, har Eventyrhuset valgt at fejre det i dag med pasta og kødsovs over bålet. Vi kunne ikke vente med at vise at vi har fået det grønne flag.

Eventyrhuset har i løbet af året arbejdet målrettet med at øge børnenes nærhed til naturen via hverdagsaktiviteter, der involverer naturen. Vi har blandt andet arbejdet koncentreret med Grønne Spirer-temaet ”at udtrykke naturen”, som har givet børn og voksne mange gode oplevelser, både kreativt og med naturen. Her har vi sunget sange om årstiderne, presset blomster og blade, malet med blomster, bær og saft og eksperimenteret med plantefarvning af garn og kaffefiltre. Hvert år har vi i Eventyrhuset sommerfuglelarver, som børn og voksne passer og følger fra larve til sommerfugle. Vi deltager også i den årlige affaldsindsamling, Naturens Dag og afholder insektsafari, hvor vi er ude for at finde dyr både på land og i vand.

Det at Eventyrhuset er blevet en de af ”De grønne Spirer” og dermed en naturinstitution er rigtig godt i de her tider. Børn og voksne er ude fra vi åbner til vi lukker hver dag og der er masser af kreative aktiviteter, som for eksempel:  bygning af  insekt hotel, lavet bål, spillet natur bingo og så går vi på en del ture skriver Eventyrhuset i en pressemeddelelse.