Bredt politisk flertal enige om aftale for sårbare og udsatte grupper

PR-Foto

Regeringen og alle Folketingets partier er den 17. april 2020 blev enige om en aftale vedrørende udvidelse af den første fase af en kontrolleret genåbning. Aftalen skal holde hånden under de sårbare og udsatte grupper som følge af COVID-19.

Med aftalen etableres bl.a. en række partnerskaber bestående af myndigheder, civilsamfund, kulturinstitutioner, private aktører og den offentlige sektor, der skal udvikle initiativer, der modvirker ensomhed og sårbarhed. Derudover er partierne blevet enige om at finde nye metoder til at understøtte besøg fra familier og pårørende på en sundhedsmæssig forsvarlig måde.

Venstres socialordfører, Anni Matthiesen, glæder sig over, at det er lykkes Venstre at sætte et markant aftryk på aftalen skriver Anni Matthiesen i en pressemeddelelse.

– ”De sårbare og udsatte borgere bringer store ofre i denne tid. Hvis ikke vi gør noget nu, kan det få store sundhedsmæssige konsekvenser. Så risikerer de syge blot at blive mere syge. Den problemstilling tager vi fat på med denne aftale”, afslutter Anni Matthiesen.

-”Nu er man så småt begyndt at åbne Danmark op igen, men man skal nok ikke forvente, at tingene bliver som før lige foreløbig. Så der er brug for en omfattende og målrettet indsats i forhold til ensomhed, angst og mistrivsel”, siger Anni Matthiesen.

-”COVID-19 har medført, at socialt udsatte, psykisk syge og handicappede har oplevet øget angst, ensomhed og mistrivsel. Hvis ikke vi gør noget nu, for at hjælpe, så risikerer vi at de syge bliver mere syge. Derfor har Venstre kæmpet for, at der afsættes penge til blandt andet krisecentre, de handicappede og til de socialt udsatte børn, unge og voksne. Vi håber med aftalen at flere hurtigst muligt hjælpes tilbage til en tålelig hverdag igen”, udtaler Venstres socialordfører Anni Matthiesen.

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.