75-års dagen for befrielsen blev markeret med kransenedlæggelse på Grindsted Kirkegård

Foto: René Lind Gammelmark

På grund af situationen med Corona blev 75-årsdagen for Danmarks Befrielse ikke fejret på festlig vis som man havde håbet på. Men da der maksimalt må samles 10 personer, så betød det også at kransenedlæggelsen foregik af to gange.

Først på eftermiddagen var Hjemmeværnskompagni Sydøstjylland en tur på kirkegården for at ligge en krans på de fire fredede gravpladser hvor Arne Hansen, Palle Hansen, Søren Bojsen Madsen, Eigil Krogh Pedersen, Kay Schiørring og Knud Børge Madsen var begravet. 

HJV Sydstjyllands Distrekt lagde kranse på de 4 fredede gravstreder på Grindsted Kirkegård – Privatfoto

HJV Sydstjyllands Distrikt lagde kranse på de 4 fredede gravstreder på Grindsted Kirkegård – Privatfoto

HJV Sydstjyllands Distrikt lagde kranse på de 4 fredede gravstreder på Grindsted Kirkegård – Privatfoto

HJV Sydstjyllands Distrikt lagde kranse på de 4 fredede gravstreder på Grindsted Kirkegård – Privatfoto

Sidst på eftermiddagen blev de faldne mindet med blomster og kranse fra Forsvarsbrødrene i Sdr.Omme og Grindsted, Midtjysk Garderforening, Hjemmeværnskompagni Billund samt Besættelsessamling Grindsteds Venner og Billund Kommune.

Foto: René Lind Gammelmark

Den første grav der blev lagt krans på var Laust Nielsen der var faldet i 1864, her var det Britta Jørgensen fra Forsvarsbrødrene i Grindsted der lagde kransen.

Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark

Derefter gik man tilbage til de fire mindegravsteder der er placeret ud mod Østerbrogade  og her blev der ved hver af gravene nedlagt kranse og blomster. Den første var Ib Kristensen , Borgmester (V), den næste var Søren Flensted fra Besættelsessamling Grindsteds Venner, dernæst var det Karin Berg fra Grindstedarkivet, og som den sidste var det byrådsmedlem Arne Thomsen (S).

Klik på billederne for at se dem i stor størrelse

Foto: René Lind Gammelmark

Regnar Jensen spillede fanfare på trompeten, hvorefter alle sang Altid frejdig når du går.Kurt Nørgaard holdt tale for de fremmødte og inden det sluttede fortalte han at han håbede at folk ville stille levende lys i deres vinduer, for at minde befrielsen. Det var vigtigt at vores generation gør det, så de unge også kommer til at få det som en tradition de vil videreføre. Samtidig sagde han at han håbede at man kunne vende til bage til den gamle måde at fejre befrielsen på, hvor man mødtes mange mennesker på kirkegården, med efterfølgende gudstjeneste, når vi kommer frem til 4. maj 2021.

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.