Anni Matthiesen: Store Venstre-aftryk i aftalen om det kommunale udligningssystem

Anni Matthiesen - Foto: René Lind Gammelmark

Midt i coronakrisen har regeringen og Venstre siddet i forhandlingslokalerne de seneste mange dage, og sent mandag aften nåede de sammen med Radikale Venstre frem til en aftale om det meget omdiskuterede kommunale udligningssystem. Siden har SF og Alternativet også tilsluttet sig aftalen.  Med aftalen rettes der op på nogle af de fejl og skævheder, som tidligere har præget den kommunale udligning.

Venstre har gennem hele forløbet sat store aftryk på aftalen skriver Anni Matthiesen i en pressemeddelelse.

Først og fremmest satte Venstre en stopper for det massive skattesmæk til danskerne, som regeringen lagde op til. På tværs af kommunerne kommer der nu ikke bare et egentlig skattestop med klare incitamenter til at sænke skatten landet over, men også mulighed for statsfinansierede skattelettelser til de tolv kommuner, som er hårdest ramt af høj skat. Dette kommer virkelig borgerne til gavn.

 For det andet fik Venstre fjernet overbetalingen for udlændinge i de socialdemokratiske vestegnskommuner. Den del af udligningen blev halveret, hvorfor der nu udlignes mere end to milliarder kroner mindre på den konto. Det giver et langt mindre skævt Danmarkskort.

For det tredje er der blevet skabt reel tryghed om kommunernes økonomi. Med midler til skattelettelser, ø- og yderkommuner samt ikke mindst et ekstraordinært finansieringstilskud, som fremover bliver permanent, så bliver der en langt bedre balance i den kommunale økonomi landet over.

– ”Det har været et langt og hektisk forløb – med afbrydelser under vejs. Nu er vi heldigvis i mål, og jeg glæder mig over de mange gode Venstre-aftryk, som er kommet med i aftaleteksten. Blandet andet fik vi sikret mulighed for skattelettelser til de kommuner, som i dag har en meget høj skatteprocent. Dette vil komme rigtig mange borgere i nogle af de dårligst stillede kommuner til gode”, udtaler Venstres social- og indenrigsordfører Anni Matthiesen.

– ”Vi har i Venstre kæmpet for, at vi har fået et mere robust udligningssystem. Blandt andet ved at sikre, at finansieringstilskuddet nu bliver permanent. Dette giver mere ro til kommunerne, når de skal planlægge deres arbejde rundt om i hele landet”, fortæller Venstres social- og indenrigsordfører Anni Matthiesen

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.