Red Barnet leverer madkasser til sårbare familier

Privatfoto

Familier i sårbare positioner i Billund Kommune får i disse dage en kasse med sunde og friske fødevarer, som leveres lige til døren. 

Coronakrisen presser økonomien og madbudgettet i mange sårbare familier. Også i Billund Kommune skriver Red Barnets i en pressemeddelelse.

Når familien er sammen i længere tid i løbet af en dag, skal der mere mad til. Bordet bliver det naturlige sted at samles for at få en pause og forsøde en ny og krævende hverdag, hvor mange børn stadig hverken kan komme i skole eller til fritidsaktiviteter.

Men det presser madbudgettet, har frivillige i Red Barnets lokalforening konstateret. Derfor er der stor glæde over nu at kunne levere en madkasse til 9 familier, som er med i lokalforeningens sociale aktiviteter.

Madkassen indeholder et bredt udvalg af dagligvarer som brød, mel, pasta, ris, pålæg, grøntsager, frugt, mejeriprodukter og sæbe samt lidt sødt til forkælelse og hygge.

– Det glæder os, at vi kan levere en madpakke med sunde og nærende fødevarer. Samtidig sender vi inspiration til, hvordan man kan lave sjov mad i børnehøjde og på den måde få gang i hyggen omkring madlavningen, siger Niels Peter Pedersen, der er lokalforeningens formand i Billund Kommune.

Flere end 650 familier og 1.500 børn landet over modtager i disse dage en madkasse fra Red Barnet. Det sker blandt andet på som følge af, at social- og indenrigsminister Astrid Krag sammen med alle Folketingets partier har givet en børnepakke til organisationer, der arbejder med udsatte børn og deres familier. Red Barnets hovedpartner ALDI har også støttet madkasserne. SFT Transport kører madkasserne direkte fra ALDI ’s lager i kølebiler, så varerne er helt friske, når de bliver afleveret til familiernes bopæl.

Red Barnet i Billund Kommune har i flere omgange under coronakrisen leveret hjælpepakker til sårbare familier i lokalforeningens familieoplevelsesklub. De første to hjælpepakker indeholdt især beskæftigelsesmaterialer til børnene i den periode, hvor de ikke kunne komme i skole. Pakkerne var finansieret af lokalforeningen og af midler, som Red Barnet havde modtaget fra Novo Fonden.

Helt fra starten af corona-krisen har Anny Pedersen og Vibeke Norup som ledere af familieoplevelsesklubben jævnligt haft telefonkontakt med familierne.

-Ud fra disse samtaler har vi så fundet frem til, hvad lokalforeningen bedst har kunnet glæde børnene med, fortæller Anny og Vibeke.

I den tredje hjælpepakke var der f.eks. håndsprit, puslespil, frugt og godter og samt udendørs legerekvisitter. Denne hjælpepakke var muliggjort af penge fra Tryg Fonden.

Ved de tre første hjælpepakker er det frivillige fra lokalforeningen, der har været rundt i Grindsted, Filskov, Sønder Omme, Vorbasse og Billund med pakkerne