Anne-Birgitte Albrechtsen er ny bestyrelsesmedlem i LEGO Fonden

Anne-Birgitte Albrechtsen - PR-Foto: LEGO Fonden

Anne-Birgitte Albrectsen tiltræder med øjeblikkelig virkning som bestyrelsesmedlem i LEGO Fonden. Anne-Birgitte har beskæftiget sig med international udvikling, menneskerettigheder og diplomati i næsten 30 år, senest i sin stilling som CEO for Plan International siden september 2015.

Hos Plan International, en humanitær organisation, der arbejder for børns rettigheder og for at skabe lige muligheder uanset køn, har Anne-Birgitte bidraget til at udvikle organisationen og samarbejdet med børn, unge, bidragsydere og forretningspartnere om at skabe en positiv udvikling.

Før hun kom til Plan International, var Anne-Birgitte vice-eksekutivdirektør i FN’s Befolkningsfond (UNFPA). Hun er også medformand for bestyrelsen for Global Partnership for Sustainable Development Data og medlem af styregruppen for FN’s Every Woman Every Child-initiativ, medlem af den internationale bestyrelse for Generation Unlimited og bestyrelsesformand for International Civil Society Centre. 

Thomas Kirk Kristiansen, bestyrelsesformand for LEGO Fonden, udtaler i en kommentar til udnævnelsen:

”Jeg er meget glad for at kunne byde Anne-Birgitte Albrectsen velkommen i bestyrelsen. Anne-Birgittes erfaring inden for menneskerettigheder, bæredygtig udvikling og som rettighedsforkæmper generelt er uden sidestykke. Hun har en dyb forståelse for de udfordringer, vi står over for, når vi ønsker at give alle børn mulighed for at udvikle sig til kreative, engagerede samfundsborgere, der lærer hele livet, uanset hvor de bor og under hvilke forhold.

LEGO Fondens arbejde er ekstremt vigtigt for min familie og for den fælles mission, vi har på tværs af LEGO brandet. Vi er engagerede i at fremme alle børns udvikling via læring gennem leg, så de har de bedste forudsætninger for at udvikle sig til kreative problemløsere og realisere deres potentiale. Det er vores mission at inspirere og udvikle morgendagens byggere, og jeg er glad for, at Anne-Birgitte nu bliver en del af denne mission som medlem af LEGO Fondens bestyrelse.”

Anne-Birgitte er dansk og har en juridisk embedseksamen fra Københavns Universitet. Hun bor i øjeblikket i Storbritannien, tæt på Plan Internationals globale hovedkontor i Surrey skriver LEGO Fonden i en pressemeddelelse.

 

Om LEGO Fonden
LEGO Fonden deler LEGO Koncernens mission om at inspirere og udvikle morgendagens byggere. Fonden arbejder for at bygge en fremtid, hvor læring gennem leg giver børn mulighed for at udvikle sig til kreative, engagerede samfundsborgere, der lærer hele livet. Fondens arbejde handler om at genopfinde leg og nytænke læring. I samarbejde med eksperter, meningsdannere, undervisere og forældre har LEGO Fonden som mål at udvikle og inspirere dem, der skal bygge morgendagen gennem kreativ leg og læring. www.LEGOfoundation.com