IKA Billund udvider på Tyttebærvej

Foto: René Lind Gammelmark

I lokalerne der i sin tid husede Vestermarkskirken på Tyttebærvej i Grindsted har IKA Billund et akademi hvor der er plads til 7 beboere. Huset blev købt i 2018.

Historien om IKA går omkring fem år tilbage, hvor Michael Steen-Andersen der på det tidspunkt var formand for GGIF kontaktede Flemming Pedersen, der var håndboldtræner i Kolding. Her var IKA oprindelig startet og Michael spurgte om ikke nogen af håndboldspillerne fra Grindsted kunne få lov til at komme til Kolding for at træne, hvilket blev en realitet. Efter et år hvor håndboldspillerne skulle køre fra Grindsted til Kolding for at træne, blev der startet op med træning i Grindsted, hvor en medarbejder fra Kolding tog op for at træne de unge. I 2018 startede IKA Billund op, og huset på Tyttebærvej blev købt og lavet til bosted for elever.

Nogle af eleverne fra IKA Kolding flyttede med til Grindsted, hvor der inden nedlukningen på grund af Corona boede 5 personer. Flemming Pedersen fortæller til Netavisen Grindsted at 2 af dem der boede på akademiet havde fået arbejde og derfor ville flytte ud. I mellemtiden er der kommet 4 nye tilmeldinger, så antallet af beboere er på det maksimale der er 7 personer.

Foto: René Lind Gammelmark

Flemming Pedersen besluttede sig derfor til at det var på tide at udvide så der kunne bo 4 personer mere, så antallet kunne komme op på 11 personer. Det er selvfølgelig ikke gratis at bygge så meget om, men Flemming har en tro på og et håb om at Talent Billund fortsætter når den nuværende periode af projektet slutter og at politikerne og andre implicerede også tror på projektet der har fået mange unge til byen. Han regner også med at de sidste senge vil blive booket i løbet af de næste par år så der er alt udsolgt.

Flemming Pedersen – Foto: René Lind Gammelmark

Flemming Pedersen har haft forespørgsler fra en del af de yngre lokale der godt kunne tænke sig at bo i miljøet med sports udøverne, så derfor vil bo-tilbuddet ikke være forbeholdt udefra kommende, men også folk der bor i kommunen.

95 personer var tilmeldt Talent Billund til denne sæson, men dette antal plejer at falde da der nogen falder fra da de skal på efterskole, skal prøve noget andet eller lignende. Det er typisk i foråret tilmeldingerne til sæsonstart kommer, men på grund af situationen med Corona hvor vi jo har været nødsaget til at lukke ned, har der ikke været så mange der har tilmeldt sig til optagelse i August. Flemming Pedersen håber meget på at Talent Billund får lov til at starte op igen til august.

 

Om Talent Billund
Talentprojektet består af seks grundskoler: tre i håndbold og tre i fodbold, spredt ud over Grindsted, Billund og Sdr.Omme. Grundskolerne er for de mindste deltagere i 4-6 klassetrin.

I Grindsted samles 7-9 klassernes elever fra hele kommunen til fysisk træning , samt individuel fodbold og håndboldtræning. Det er også her at en basislinje for træning til udøvere for alle individuelle sportsgrene samles, så de får mulighed for at træne hver dag efter skole. Her deltager elever fra håndboldklub, fodboldklub, bokseklub, taekwondoklub, bueskytter, medlemmer af golfklubben og atletikklubben, ialt syv sportsgrene.

Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark

OM IKA (Idræts og Kultur Akademi)
Oprindeligt åbnede IKA 1. august 2010 et håndboldakademi i Kolding med det formål at udvalgte unge håndboldspillere fik optimale muligheder for at udvikle deres talent. I 2018 lukkede IKA afdelingen i Kolding.

I 2013 blev Idræts akademi Ringkøbing-Skjern etableret, men i 2015 ovedrog IKA driften af akademiet til Ringkøbing-Skjern Kommune.

I 2014 åbnede IKA Ringsted, hvor der i dag tilbydes træning til floorball-, basket- og håndbolspillere.

I 2018 åbnede IKA Billund, der varetager den idrætsmæssige del af Billund Kommunes talentprojekt, Talent Billund.