38 bøder for overtrædelse af forsamlingsforbuddet i Sydøstjyllands Politikreds

Arkivfoto: René Lind Gammelmark

For at sikre at corona-retningslinjerne fortsat overholdes, er Sydøstjyllands Politi lige nu ekstra synlige i kredsens byer og særligt på de steder, hvor mange mennesker har for vane at forsamle sig. I weekenden havde flere især unge svært ved at følge de gældende regler, og det resulterede i i alt 38 bøder for overtrædelse af forsamlingsforbuddet skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Danmark åbner mere og mere op, og hverdagen begynder at minde om tiden før corona-virusset nåede landet. Men selvom meget begynder at ligne sig selv igen, så er det lige nu særligt vigtigt, at alle fortsat tager de gældende retningslinjer alvorlige, så vi ikke mister det, vi har vundet – og coronasmitten blusser op. Det må ikke ske. 

’Det er vores opgave at sikre, at borgerne i vores politikreds fortsætter med at følge de retningslinjer, som myndighederne har fastsat for at sikre, at coronasmitten ikke spredes i vores samfund. Og vi har i weekenden desværre kunnet konstatere, at flere – især unge – undlod at følge de regler, der er så vigtige for at undgå smittespredning, og som er forudsætning for, at vi kan åbne samfundet op igen. Det er meget alvorligt, og det har vi grebet ind over for og sigtet 38 personer,’ udtaler chefpolitiinspektør Klaus Munk Nielsen fra Sydøstjyllands Politi.

De 38 personer blev sigtet ved tre forskellige hændelser i Horsens. Lørdag aften blev 15 personer sigtet på en parkeringsplads ved en tankstation i Horsens og 11 personer på Strandpromenaden i Horsens og søndag blev 12 personer sigtet på Bytorvet i Horsens. Alle 38 personer blev sigtet for overtrædelse af forsamlingsforbuddet, og de sigtede omfatter både unge over 18 år og ned til under 15 år.     

’Selvom alle bøder er blevet givet i Horsens, så er det ikke kun her, vi har fået anmeldelser om for mange forsamlede personer. I weekenden har vi også fået anmeldelser om det i blandt andet Fredericia, Kolding, Skanderborg, Vejle og i Hedensted, men da vores patruljer nåede frem var forsamlingen oftest enten opløst eller retningslinjerne overholdt,’ uddyber chefpolitiinspektør Klaus Munk Nielsen og fortsætter: ’Flere af anmeldelserne har omhandlet unge mennesker, der har været forsamlet for mange på et sted, og her vil vi gerne understrege, at vi ved, at det kan være svært at skulle sætte sit normale ungdomsliv på standby, men at også de selvfølgelig må bakke op om vores samfund og fællesskab. Mange unge mennesker gør det, men nogen ’husker’ det ikke, og det er selvfølgelig ikke i orden, at de vælger at tilsidesætte reglerne og slækker på egen opførsel – og oplever vi det, så griber vi ind overfor det.’ 

Det er ved fælles hjælp, at vi kommer bedst igennem denne coronatid, så unge må huske hinanden på reglerne, og så kan forældre også hjælpe ved at huske de unge på reglerne, og hvorfor de er så nødvendige. 

Sydøstjyllands Politi vil også i den kommende tid være ekstra synligt til stede i politikredsen for at sikre overholdelse af de gældende corona-retningslinjer, og er der for mange forsamlet, så vil de få en ’hilsen’ med fra politiet.

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.