Tamilerne mindes den 18. maj

Privatfoto: Selvan Selva

Det er 11 år siden folkemordet ”Mullivaikal Massakren” tog livet af flere tusinde og ødelagde freden hos mange tamilere verden over
Trods alle de her forfærdelige hændelser, der foregår rundt omkring i verdenen, findes der visse mindeværdige dage, man ikke kan se bort fra – nemlig d. 18. maj.

Mandag d. 18 maj 2020 markerer præcis 11 år siden, omtrent 147.000 tamilere på Tamil Eelam forsvandt under folkemordet ”Mullivaikal Massakren”. Dette militærangreb kostede utallig mange menneskers liv og forårsagede permanente skader på familiens og pårørendes sjæle.
Denne grusomme dag påvirkede og påvirker stadig tamilerne verden rundt, hvilket er derfor dagen bliver betragtet som den store mindedag for de faldne helte, frihedskæmpere, som kæmpede for hvert evig eneste individ på Tamil Eelam og for de tamiler, som lever i andre dele af verdenen.

Selvom forhindringer opstår og forfærdelige hændelser finder sted såsom covid-19 i dette tilfælde, skal man aldrig gå glip af de her betydningsfulde dage, hvor man kan mindes de uskyldige og tapre mennesker, som kæmper for ens land, familie og hvert enkelt individs frihed. skriver de Tamilske foreninger i Billund Kommune i en pressemeddelelse.

De her dage finder kun sted én gang om året og derfor skal intet forhindre os i at lægge vores tid til side og vise vores dybeste respekt for disse faldne helte.

Grundet den aktuelle sundhedskrise, er det ikke muligt at samles et fælles sted såsom i kirker, holde taler sammen, lægge blomster og afholde en fredsmarch fra Folketinget til Rådhuspladsen, som der plejer at blive gjort de seneste 11 år, men takket være teknologiens fantastiske udvikling og unge menneskers initiativ, er det lykkedes at afholde denne mindedag, for Mullivaikal Massakren, ved at deltage i en onlinebegivenhed mandag d. 18. maj 2020 kl. 17:00 på Facebook siden ”DSTF”.

Dette er et klart eksempel på, at alt er muligt, selvom uforudsigelige hændelser finder sted i verdenen. Hvis hjertet er det rette sted, kan alt lade sig gøre, men intet af det her er muligt, uden hinandens opbakning og hjælp.
Sammen står vi stærk og dette gælder ikke kun i forhold til mindedagen for Mullivaikal Massakren, men også i forhold til denne triste periode vi går igennem for at bekæmpe covid-19 og mange andre ting i livet.

Alle frihedskæmpere og uskyldige mennesker som bliver dræbt brutalt og mister livet uden en retfærdighed, har fortjent al vores dybeste respekt og hyldest for deres tapre handlinger og opofrelse for vores frihed.
Det er det mindste vi kan gøre, for disse faldne helte, som altid vil forblive helte iblandt os.

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.