Røde Kors i Grindsted har fået ny formand

Betina Skyum Larsen, formand for Røde Kors i Grindsted - Foto: René Lind Gammelmark

52 årige Betina Skyum Larsen er ny formand for Røde Kors i Grindsted. 

Betina boede på Vestsjælland men valgte at flytte til Karstoft for at være tættere på hendes farder er 72 år og bor i Brande. Hun har en tante og onkel der bor i Bording, mens hendes søn der er 27 år bor i Holbæk.

Interesse for at hjælpe andre
Betina har selv været syg en gang og dengang besluttede hun sig for at hvis hun fik det godt igen, så ville hun ud og hjælpe andre. Efter at være flyttet til Karstoft så hun på Frivillig.dk at Røde Kors søgte en frivillig aktivitetsleder, jobbet søgte hun og fik det.

Formanden Eva Kristensen spurgte hende om ikke hun ville med i bestyrelsen og det kom hun. Da der skulle være generalforsamling havde Eva Kristensen spurgt om ikke Betina kunne tænke sig at blive kasserer, men det var hun ikke interesseret i og derfor sagde Eva Kristensen at så kunne Eva tage posten som kasserer og så kunne Betina overtage formandsposten.   Da bestyrelsen holdt det første bestyrelsesmøde hvor de også skulle konstituere sig, blev det via Skype, da Corona situationen var i fuld gang. Her blev Betina så valgt til formand og formandsposten er bindeleddet mellem bestyrelsen og aktivitetslederne.

Det betyder at Betina nu har mulighed for at have mere indflydelse på at hjælpe flere, hvilket hun virkelig brænder for.

Røde Kors Grindsted
Røde Kors Grindsted dækker den gamle “Grindsted Kommune”.

Betina sparrer meget med Eva Kristensen og Karen Ostersen der begge tidligere har haft formandsposten.

Hvad laver man i Røde Kors
Røde Kors har besøgsvenner der besøger de ældre på plejehjem mv. Der er også nørklere, patientstøtter og vågekoner under Røde Kors.
Samtidig har Røde Kors en juniorklub , som er lidt anderledes end det man normalt kender Røde Kors for. Juniorklubben har samarbejde med Vestre Skole, og her sørger skoleleder og lærere for at udpege de elever der ikke er så ressourcestærke og trænger til at få venner. Juniorklubben mødes normalt om tirsdagen i lokalerne hos Frivilligcenter Grindsted på Nymarksvej. En af de udfordringer de har i Juniorklubben er at de gerne vil have nogle andre unge, f.eks. fra gymnasiemiljøet eller den aldersgruppe som frivillige, da de unge snakker bedst med andre unge. Så skulle der nu sidde en blandt læserne der kunne tænke sig at blive frivillig i juniorklubben så skal man bare tage fat i Betina Skyum Larsen. Juniorklubben har været lukket ned som følge af Corona situationen, men starter op om 14-dage.

 

 

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.