Mange har savnet bibllioteket

Foto: Billund Kommunes Biblioteker

Der var kø, da bibliotekerne mandag morgen slog dørene op efter en lang nedlukningsperiode. Mange borgere har savnet biblioteket og har i den første uge efter genåbningen benyttet sig af muligheden for at aflevere og låne bøger.

”Det er en helt fantastisk oplevelse at åbne biblioteket igen. Vi har travlt både med at betjene de borgere, der selv kommer og finder bøger på hylderne, men også med at finde bøger frem til de borgere, der har reserveret hjemmefra. Stemningen er høj, og vi får en masse dejlige kommentarer fra alle dem, der har savnet at komme på biblioteket”, fortæller bibliotekar Carina Nielsen om genåbningen af MAGION Biblioteket.

På Billund Bibliotek mærker de også lånernes begejstring over igen at kunne komme på biblioteket. ”Vi er helt overvældet af alle de mange positive kommentarer, vi får. Vi blev helt rørte den anden dag, da en låner, som er kommet på biblioteket gennem mange år, forærede os en flot buket blomster fra haven. Hun syntes, at det skulle fejres, at hun igen kan komme på biblioteket og låne bøger”, fortæller bibliotekar Birte Holm Christensen.

Hylderne bugner med gode læseoplevelser
Mange har benyttet sig af muligheden for at aflevere bøger allerede inden bibliotekerne åbnede, så der er fyldt godt op på hylderne med gode læseoplevelser. Der er også kommet mange nye aktuelle bøger på hylderne, som har ligget og ventet, mens biblioteket har været lukket.

Savner morgensang og bibliotekets kulturelle tilbud
Borgerne har udvist stor forståelse for, at der i første omgang kun er tale om en delvis genåbning af biblioteket. Flere fortæller dog, at de savner at kunne opholde sig på biblioteket og mødes med andre til for eksempel morgensang.  

”Det er dejligt, at biblioteket endeligt er blevet åbnet op. Det er rart, at vi igen kan komme og låne bøger, men vi savner alt det andet, som biblioteket også er. Vi savner at være med til ’Syng dagen i gang’, og vi savner at kunne opholde os på biblioteket”, fortæller ægteparret Bodil og Steen Hansen, der ofte benytter MAGION Biblioteket

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.