Månedens bøger på Billund Bibliotekerne i Juni – Grindsted og Sdr.Omme

Med den længe ventede genåbning af bibliotekerne følger nu også genåbning af månedens bog. I juni har vi på bibliotekerne i Magion i Grindsted og Sdr. Omme tre nye bøger klar som månedens bøger skriver Billund Bibliotekerne i en pressemeddelelse.

Vinter af Ali Smith
En dysfunktionel jul i en dysfunktionel familie i et dysfunktionelt England danner rammen for Ali Smiths roman “Vinter”. Sophie (vor tids Ebenezer Scrooge) er en sur gammel dame, der bor alene i en kæmpe villa med 15 værelser. Sønnen Arthur ankommer hjem til jul, og med sig har han en ung kroatisk studerende, Lux, som han har samlet op på et busstoppested. Han betaler den Shakespeare-elskende Lux for at spille hans kæreste Charlotte henover julen. Snart dukker også Sophies søster Iris op, de to har ikke set hinanden i årevis. Og Iris er lige er vendt hjem fra Grækenland, hvor hun har hjulpet migranter i land.

“Vinter” er en spændende historie om en familie men bestemt også et samfund. Ali Smith er nemlig en mester i at skrive om både det nære såvel som de samfundsmæssige problemer, som omgiver os. “Vinter” er anden bog i Smiths årstidskvartet, hvor bøgerne læses uafhængigt af hinanden.

Hjertebank af Johannes Hinrich von Borstel
I årevis har vi hørt rigtig meget om hjernen og om tarmene, men i denne ny bog er det hjertet, der er i centrum. Man får alt at vide om, hvordan hjertet er opbygget og fungerer, hvad der er godt og skidt for hjertet, og alle de mange ting, der kan gå galt. Selvfølgelig skriver forfatteren, der er tysk hjerteforsker, også om alt det, man selv kan gøre for, at hjertet skal holde hele livet. Og som sædvanlig er det noget med sund kost, motion, gode søvnvaner og ingen røg. Men også sex er godt for hjertet. Bogen er humoristisk og krydret med oplevelser fra forfatterens bijob som ambulanceredder.

Krapyl af Kim Fupz Aakeson
Kim Fupz Aakesons billedbog Krapyl handler om en lille ensom fyr, der bor alene under en badebro. Han vil så gerne have en ven, og en dag møder han pigen Signe, som måske kan blive hans ven. Men er det bare noget, man kan blive enige om, eller skal der mere til?

Kim Kupz Aakeson er mest kendt for de sjove bøger om den lille Vitello, men hans talent kommer bestemt også til sin ret i denne mørke men flotte billedbog.