Forespørgselsdebat i Folketinget om oprydning af generationsforureninger.

Ellen Trane Nørby (V), Mai Villadsen (EL), Anni Matthiesen (V), Jacob Jensen (V) og Signe Munk (SF) - Privatfoto

Der har i dag været en forespørgselsdebat i Folketingssalen, omhandlende oprydning efter generationsforureninger. Da blev der vedtaget en fælles vedtagelsestekst. En tekst, som vi i Venstre sammen med SF fik på plads og dermed fik skabt et flertal i folketinget til at presse regeringen skriver Anni Matthiesen i en pressemeddelelse. Den socialdemokratiske regeringen har hverken i sidste finanslov eller i f.m. økonomiaftalerne afsat nye penge. Derfor gør denne tekst en stor forskel:

Folketinget anerkender og påskønner regionernes indsats for at levere en samlet plan af oprydning efter Generationsforureningerne. Der er tale om omkostningstunge forureninger som regionerne ikke kan håndtere indenfor de nuværende bevillinger. Folketinget pålægger regeringen at arbejde for hurtigst muligt at finde nødvendig finansiering til oprydning af Generationsforureninger med udgangspunkt i regionernes faglige prioritering. Det er afgørende, at der sikres en ekstra og adskilt bevilling, sådan at den nuværende finansiering af jordforureningsområdet målrettes indsatsen til beskyttelse af grundvand, natur og sundheden fra de mange, mindre jordforureninger, som også kræver en hurtig indsats.  

Nu bliver regeringen presset til at handle.

Andvidere udtaler Anni Matthiesen:

”Venstre og SF fik ved dagens debat i folketingssalen lagt øget pres på den socialdemokratiske regering, til at afsætte flere penge til oprydningen efter generationsforureningerne her i landet – herunder også i Grindsted, ved sammen at have lave dagens Forespørgselsdebat og vedtagelsestekst” udtaler det lokale folketingsmedlem Anni Matthiesen (V).   

”Hvis man afsætter 270 mio. kroner årligt i de næste 10 år – ja så vil man kunne få klaret oprydningen. Kampen for at få håndteret oprydningen efter generationsforureninger er vigtig for Venstre. De 10 store generationsforureninger, som ligger rundt om i landet truer både, naturen, vandmiljøet og befolkningens sundhed. Derfor skal vi også kæmpe kampen fortsat for at komme i mål og få ryddet op. Regionerne har nu leveret en samlet plan for oprydningen. Derfor er det også glædeligt at ALLE partier i folketinget er enige om, at der nu skal afsættes penge til at oprydningen” fortæller Anni Matthiesen (V).

 

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.