Billund i børnehøjde: Sommerferieanbefalinger fra børn til børn

Capital of Children - Pr.foto

Vidste du, at Billund gerne vil være børnenes hovedstad? Her tror man på, at børns mening er lige så vigtig som voksnes – også når det kommer til ferieplanlægning. Derfor har Capital of Children spurgt en række lokale børn til deres yndlingssteder i Billund, og det er der kommet en masse gode anbefalinger ud af skriver Capital of Children i en pressemeddelelse.

Uanset om du vil slappe af, være kreativ, udvikle din nysgerrighed eller have det sjovt, er der et sted for dig i Billund. For at hjælpe dig med at finde inspiration til, hvilke steder der er et besøg værd for børnefamilier, når udlandsrejsen denne sommer formentligt er udskudt på grund af corona, har man spurgt eksperterne selv.

Ifølge Lærke på 8 år er Lalandia eller LEGOLAND altid et besøg værd:

– Mit absolut yndlingssted at besøge, når jeg skal have det sjovt, er Lalandia eller LEGOLAND. I Lalandia kan man klatre i Monky Tonky Land, og man kan bade i Aqua Dome. Jeg besøger stederne med min familie, og vi synes altid, det er hyggeligt.

 

William på 6 år har lidt svært ved at vælge kun ét yndlingssted:

– Jeg har flere yndlingssteder. Et af dem er Lalandia, hvor kan man lave mange ting. Det er sjovt at stå på skøjter, klatre på væggen og være i badelandet, fordi jeg elsker rutsjebanerne.  

 

Ridhima er vild med LEGO Castle parken:

– LEGO Castle parken er et dejligt sted at være, fordi man føler, man er i en fantasiverden. Man kan få inspiration til at skrive sine egne fantasihistorier. Det har jeg gjort nogle gange.

 

Shub elsker naturen og er fan af at besøge skulpturparken i Billund:

– Jeg elsker at udforske skulpturerne i parken og naturen omkring, som inspirerer mig til at være kreativ. Parken på Hybenvej er også et mine yndlingssteder. Her kan man lege, spille fodbold eller cricket, læse bøger og lave tegninger af blomster og sommerfugle.

 

Benjamin på 5 år kan klart anbefale LEGO House:

– Jeg elsker at være i LEGO House og synes især, at legepladserne på de mange terrasser er sjove. Dem har jeg savnet meget i denne corona-tid.

 

Mille synes, det fedeste sted er det nye parkområde ved Hedegårdsvej, hvor der nu er givet tilladelse til at bygge et mountainbikespor og en legeplads:

–  Sammen med nogle voksne er vi ved at tegne forhindringer og planlægge, hvordan området skal se ud. Det er så fedt, at vi må være med til at bestemme, hvordan aktivitetsområderne her i Billund skal være.

 

Har du lyst til at få mere inspiration til aktiviteter og seværdigheder for børn, kan du tjekke listen med børnenes top 10 gratis spots og 5 ”betalings” spots i Billund her: https://capitalofchildren.com/da/top-spots/

 

Om Capital of Children
Billund er en by, der tror på, at børn er mindst lige så kompetente som voksne. Og det gør Billund til et særligt sted i verden. Et sted, der insisterer på en legende og anerkendende tilgang til livet og børns kompetencer.

Og når hele Billund går sammen om at bygge Børnenes Hovedstad, er det ikke for sjov. Det er for fremtiden. En fremtid, der kan blive klogere, sjovere og mere menneskelig.

Hvor leg, læring og kreativitet gennemsyrer ikke blot uddannelser og erhvervsliv, men også byplanlægning og kommunalpolitik. Et sted, der skaber verdensborgere med et udsyn, der rækker langt ud over Billund. Og det kræver kun, at vi voksne lærer at lege. Igen. Billund skal kort sagt være verdens bedste by for børn. Og for verden.

Læs mere: www.capitalofchildren.com