Politisk enighed om private fester

Foto: Pixabay

Regeringen er sammen med Folketingets partier enige om at forbedre muligheden for at afholde private fester uden for hjemmet.

Danskere får nu mulighed for at holde sommerens private fester uden for hjemmet til senere end kl. 24.00. Efter at have afholdt forhandlinger om muligheden for at lempe reglerne er regeringen og Folketingets partier enige om, at private fester på restauranter mv. ikke skal afsluttes kl. 24 skriver Justitsministeriet i en pressemeddelelse.

Justitsminister Nick Hækkerup siger:

”Sommeren er for mange danskere en tid, hvor de store livsbegivenheder fejres. Derfor er jeg glad for, at vi er enige om en løsning, så fødselsdage og bryllupper kan fortsætte efter midnat også uden for private boliger. Det skal selvfølgelig foregå på forsvarlig vis, og derfor vil der være sundhedsmæssige anbefalinger, der bør følges.”

Serveringssteder skal fortsat holde lukket mellem kl. 24.00 og 05.00, men vil fra lørdag den 13. juni 2020 kunne holde åbent efter kl. 24 for private fester som f.eks. bryllupper, sølvbryllupper, konfirmationsfester, studenterfester, fødselsdage og lignende arrangementer, hvor deltagerne kender hinanden i forvejen, forudsat at kun personer, der deltager i arrangementet, har adgang til serveringsstedet.

Det bliver også muligt at holde private fester som f.eks. bryllupper, sølvbryllupper, konfirmationsfester, studenterfester, fødselsdage og lignende arrangementer, hvor deltagerne kender hinanden i forvejen, i f.eks. lejede festlokaler, forsamlingshuse el.lign., selv om der er flere end 50 personer til stede, forudsat at deltagerne i det væsentlige sidder ned.

Sundhedsmyndighederne vil udsende anbefalinger og gode råd til private arrangementer.

Regeringen og Folketingets partier er enige om, at diskoteker, spillesteder og natteliv stadig skal holde lukket. Lukkereglen om, at restauranter og andre serveringssteder skal holde lukket mellem kl. 24.00 og 05.00 med undtagelse af take-away salg, gælder fortsat i andre situationer.

Forsamlingsforbuddet gælder ikke i private boliger og haver