Grindsted Rotary Klub har fået ny præsident

Afgående Præsident Kurt Kirkegaard overrækker kæden til den nye Præsident Erik Serup Hansen - Foto: Grindsted Rotary Klub

Grindsted Rotary Klub får traditionen tro ny præsident pr. 1. juli 2020 hvor Erik Serup Hansen afløser Kurt Kirkegaard på præsidentposten skriver de i en pressemeddelelse.

Afgående Præsident Kurt Kirkegaard og den nye Præsident Erik Serup Hansen.
– Foto: Grindsted Rotary Klub

Grindsted Rotary Klub vil åbne flere af møderne for andre end medlemmer
Den nye præsident møder ind med et nyt tiltag: Erik Serup indfører mulighed for andre end medlemmer af Rotary kan deltage i nogle af møderne. Enkelte vil være forbeholdt medlemmer, men ellers kan man melde sig til de møder, man måtte finde interessante.

Gode oplevelser
Erik Serup understreger, at der ikke er bagtanker i at åbne for adgang til nogle af møderne – man er ikke forpligtet til at søge medlemskab. Vi har så mange gode oplevelser i Rotary, og dem vil vi gerne dele. Folk tror ofte, at vi er noget andet, end vi er – derfor må man gerne komme og opleve os. Hovedformålet er at vise, hvad Rotary står for, siger den nye præsident.

Til august begynder det nye Rotary år, hvor vi har fokus på ”Bæredygtighed” og ”I samfundets tjeneste”. Vi skal blandt andet besøge virksomheder der er dygtige til bæredygtig produktion og genanvendelse samt have besøg af oplægsholdere der gør en forskel for andre enten via frivilligt arbejde eller deres profession.

Mere lokal velgørenhed
Grindsted Rotary Klub har i mange år støttet velgørende og humanitære tiltag på globalt plan. Det er fantastisk at vide, at man som medlem støtter bekæmpelse af polio, hjælper ved katastrofer, sikre at fattige familier i Gambia kan være selvforsynende og sælge mad fra deres ”køkkenhaver” samt at deres børn får skolegang. Men der er også behov for at støtte lokalt.

”I klubben har vi lagt mærke til at der i lokalområdet er mange frivillige ildsjæle og tiltag der fortjener et skulderklap eller en økonomisk håndsrækning. Det er en af klubbens fokusområder i det kommende år” fortæller Erik Serup.

Pause med udvekslingsstudenterne
På grund af Corona / Covid-19 har Rotary International besluttet at sætte programmet med udvekslingsstudenter på pause. ”Det er lidt ærgerligt, men fuld forståeligt” siger Erik Serup, ”Vi håber at komme stærkt tilbage. Det at være udvekslingsstudent er en fantastisk udviklende oplevelse for den unge – og en af kerneopgaverne i Rotary”. Der skal lyde en kæmpe tak for indsatsen til vores værtsfamilier – og især til vores counsellor – for det store engagement og frivillige arbejder I udfører til gavn for de unge mennesker.

Afgående Præsident Kurt Kirkegaard og udvekslingsstudent Laura Dias (Brasilien).
– Foto: Grindsted Rotary Klub

Udsædvanligt Rotaryår
På klubårets sidste møde den 15. juni gjorde den afgående præsident, Kurt Kirkegaard status over Rotary-året. Covid-19 fik klubben til at gå online, og man kan mærke det stærke fællesskab og venskab blandt medlemmerne. Trods udfordringerne er klubben i fremgang og i god form. Inden kædeoverrækkelsen sluttede Kurt Kirkegaard sin præsidentperiode af med at byde 3 nye medlemmer velkommen i klubben.

Afgående Præsident Kurt Kirkegaard og de nye medlemmer Jens Mark Pedersen, Sdr. Omme og Søren Leth Nielsen, Grindsted.
–  Foto: Grindsted Rotary Klub

 

Faktaboks:

Rotary er et netværk med 1,2 millioner medlemmer på verdensplan. Rotary udfører og støtter velgørende og humanitært arbejde over hele verden.

Hvert år sendes ca. 10.000 unge mennesker rundt i verden som udvekslingsstudenter, hvor de er indkvarteret i private hjem, og går i skole i det pågældende land.

Grindsted Rotary Klub er et erhvervsnetværk med godt 30 medlemmer fordelt på mange forskellige fagområder, hvor medlemmerne har mulighed for at sparre med hinanden om de udfordringer, som hverdagen kan byde på. Derudover står Rotary i lokalområdet for en række aktiviteter og sikrer blandt andet, at unge kan komme på spændende udvekslingsophold i andre lande.

Grindsted Rotary Klub er stiftet d. 5. maj 1947.

Medlemmerne mødes hver mandag kl. 18.00-19.30 i Magion.

Bestyrelsen i Grindsted Rotary Klub 2020/2021:
Præsident Erik Serup Hansen, Præsident Elect Annette Lundgaard, Vice Præsident Vibeke Jochumsen, Past Præsident Kurt Kirkegaard, Sekretær Klaus Jeppesen, Kasserer Johnny Hansen, Klubmester Søren Bonde.

Du kan følge Grindsted Rotary Klub på facebook eller via https://www.rotary.dk/clubs/grindsted/