Trygge rammer i Billund Lufthavn: Nu kan de rejsende lade sig teste for Covid-19

Arkivfoto: René Lind Gammelmark

Fra i dag, 18. juni, kan indrejsende fra udlandet blive testet for COVID-19, når de lander i Billund Lufthavn. Det er et led i den nationale teststrategi og passer godt ind i lufthavnens fokus på at skabe trygge rammer for de rejsende.

Som en reaktion på, at grænserne åbner yderligere, er der blevet etableret en ny teststation i Billund Lufthavn. Planen var, at teststationen skulle åbnes 22. juni, men åbningen er blevet fremrykket til i dag, hvor de nye rejsevejledninger er blevet præsenteret. Region Syddanmark har i samarbejde med Billund Lufthavn reageret hurtigt, og fra 17. til 18. juni er der blevet bygget en teststation, der udelukkende skal teste for COVID-19 og ikke for antistoffer.

Teststationen er et frivilligt tilbud, når de rejsende rejser fra udlandet til Billund Lufthavn. Der gælder næsten de samme regler i teststationen i lufthavnen som i de hvide telte rundt i landet: Har man tegn på symptomer, skal man søge egen læge eller vagtlægen. Men i teststationen i lufthavnen er der ingen tidsbestilling.

– I takt med at Danmark åbner grænserne vil Testcenter Danmark udvide testtilbuddet, så indrejsende har mulighed for at tage en test for COVID-19 ved grænseovergangene og i lufthavne. Region Syddanmark er blevet bedt om at stå for driften af teststationen blandt andet her i Billund Lufthavn. Vi vil gerne sige tak til lufthavnen for deres store hjælp med at få stationen hurtigt etableret, siger Kenneth Ravnholt, beredskabskoordinator i Region Syddanmark og ansvarlig for etableringen af teststationen i lufthavnen.

Trygge rammer for de rejsende

Nu kan danskerne igen se frem til en sommer med mulighed for varme sydeuropæiske himmelstrøg. Billund Lufthavn er klar til at tage imod passagerne i rammer, hvor passagerne kan føle sig trygge. Derfor er Ditte Bank Thorsager, der står for at sikre den gode passageroplevelse i hele lufthavnen, glad for etableringen af teststationen, da det er med til understøtte trygheden i lufthavnen.

– Vi arbejder hårdt og målrettet på, at alle passagerne skal have en god oplevelse i Billund Lufthavn. Her skal være trygt at være. Det gælder udrejse såvel som indrejse. Derfor er vi meget glade for, at Region Syddanmark etablerer en teststation i lufthavnen med så kort varsel, da det er med til at sikre tryghed for de rejselystne, siger Ditte Bank Thorsager, Head of Passenger Experience i Billund Lufthavn.

Afstandsmarkører, spritdispensere og en masse andre forholdsregler vil du møde i Billund Lufthavn for at skabe trygge rammer – Foto: Billund Lufthavn

Mundbind og visir

Passagerne i Billund Lufthavn får også en anden oplevelse end normalt, når de træder ind i lufthavnen. Fra i mandags 15. juni er der nemlig blevet indført nye retningslinjer for bl.a. værnemidler, øget rengøring og højere informationsniveau.

Derfor gælder det, at alle ansatte, passagerer og pårørende, der har et ærinde i lufthavnen som minimum bærer mundbind, når de befinder sig i terminalen. De øgede retningslinjer om bl.a. at bære mundbind kommer fra Det Europæiske Luftfartssikkerhedsagentur (EASA) og er gældende for alle europæiske lufthavne.

– Vi følger både de danske og de internationale retningslinjer, så alle rejsende føler sig trygge. Vi har højnet informationsniveauet, opstillet spritdispenserer, sat afstandsmarkører på gulvet, og alle ansatte bærer som minimum mundbind, sidder bag plexiglas eller har vesir på, fortæller Ditte Bank Thorsager og afslutter med en opfordring til at tage et medansvar:

– Vi har taget alle de forholdsregler, vi kan for at sikre tryghed, men vi beder også passagerne om at tage et medansvar og følge myndighedernes retningslinjer: Bliv hjemme, hvis du er syg, sprit hænder, hold afstand og host og nys i ærmet. Hjælp os med at holde lufthavnen tryg.

Læs mere på bll.dk om tiltagene imod COVID-19, og hvilke destinationer man kan rejse til.

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.