Kartoffeldagen blev en fest alligevel – med kartofler og snaps

Oldermand Sejer Hansen, der overvåger de mange flasker snaps med gulvskrubben parat. Han flankeres af Laugsprotektor/Kartoffelborgmester Ib Kristensen og laugsbroder Allan Olesen, samt en flaske håndsprit - Privatfoto

Trods hårde Corona-ods blev kartoffeldagen på plejecentrene fejret med de flotteste nyvaskede kartofler og en kølig snaps, ledsaget af kartoffelsange.

Som sædvanlig var kartoffelavler Jørgen Pedersen mand for at fremskaffe kartoflerne, der i år måtte igennem en ”maskinvask”. Kartoffellaugsbrødrene med tilhørende gulvskrubber kunne jo ikke besøge plejecentrene, men måtte aflevere guldklumperne ved indgangen.

I sidste øjeblik kom der også styr på snapsen, for Billund Kommune havde nemlig valgt at spare snapsen væk, men tømrer- og snedkermester Martin Moen synes ikke de ældre skulle snydes for snapsen og sponserede derfor de mange flasker snaps.

Laugsbrødrene fandt sig fint til rette på Frivilligcenter Billund, der havde slået dørene op for morgenparolen, dog med overholdelse af alle tilbørlige regler. De havde også selv medbragt snaps for at holde traditionerne ved lige, så håndspritten led ingen overlast i den anledning. Anni Ereiksen fra Kartoffellauget skriver at de glæder sig meget til at kunne afholde en helt almindelig Valdemars-kartoffeldag til næste år – som de skriver i deres Årsmødeudtalelse:

At spise sammen med jer havde bare været lykken!
Det gør vi nok til næste år, hvor vi da håber, at vi får
tilbage vor kartoffelfest; vi ved, at vi den fejrer bedst,
når vi kan sidde sammen og skåle glad i drammen!