Social og sundhedsassistent fra Grindsted kåret som en af årets velfærdstalenter

Sofie Hou Hansen - Foto: Billund Kommune

Social og Sundhedsassistent fra Fynsgade Plejecenter Sofie Hou Hansen er af PenSam og FOA Ungdom blevet kåret som en af årets velfærdstalenter. Det sker efter nominering fra kollega Christina Lundsgaard Wager.

 Over hele landet går sygeplejerske, social og sundhedsassistenter og mange flere hver dag på arbejde for at yde deres indsats i det danske velfærdssamfund. Det er disse mennesker, som er i frontlinjen i det danske sundheds- og omsorgssystem, som PenSam og FOA Ungdom med prisen som velfærdens talent gerne vil hylde. Hvert år udpeges 100 velfærdstalenter, som gør en særlig forskel i deres daglige arbejde. I år er en af dem Sofie Hou Hansen fra Fynsgade Plejecenter i Grindsted skriver Billund Kommune i en pressemeddelelse.

”Det er et af de største skulderklap, som man kan få. Og derfor er jeg virkelig glad for at have fået netop den anerkendelse,” fortæller en glad Sofie Hou Hansen.

Stor faglig forståelse
 I sit arbejde med ældre og demente på Fyensgade Plejecenter viser Sofie Hou Hansen en stor faglig forståelse for borgere med demens og har altid hjertet med i arbejdet. Hun har en fantastisk evne til at imødekomme borgernes behov, samtidig med at hun formår at overholde borgernes ret til selvbestemmelse, fortæller Sofies kollega Christina Lundsgaard Wager:

”Hun er en utrolig dygtig medarbejder, som formår at møde demente på en omsorgsfuld og god måde. Selvom de demente kan have det svært og være udadreagerende, så hjælper hun på en måde, som gør, at hun får lov til at hjælpe dem med ting, som andre ikke får lov til.”

Men selvom Sofie Hou Hansen er meget glad for hendes plads blandt velfærdstalenterne, så mener hun ikke selv, at hun har gjort noget ekstra for at gøre sig velfortjent til pladsen.

”Jeg er bare mig selv og udfører mit arbejde, som jeg normalt går og gør, så det er da en overraskelse, at jeg er blevet kåret som en af velfærdstalenterne,” fortæller Sofie Hou Hansen.

Fejring i coronaens tegn
Normalt fejres de 100 velfærdstalenter på Christiansborg, men dette er i år aflyst på grund af corona. Derfor var det en mere privat fejring på plejehjemmet, som blev afholdt for Sofie Hou Hansen. Her fik hendes stolte forældre også mulighed for at deltage i fejringen, efter alle var blevet afsprittet fra top til tå.

Fejringen foregik med taler og overrækkelsen af diplom samt kage, blomster og bobler. Dog blev Sofie ikke snydt for tale fra Sundhedsminister Magnus Heunicke og Social- og Indenrigsminister Astrid Krag, selvom fejringen ikke foregik på borgen. De to ministre havde på forhånd optaget en videohilsen, som var henvendt til alle årets velfærdtalenter, hvor de takkede for deres store indsats.

Sofie Hou Hansen – Foto: Billund Kommune