Kræftens Bekæmpelse gør klar til landsindsamlingen

Foto: Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse er nu klar med en ny dato for årets landsindsamling, som kommer til at foregå den 16. august. Den oprindelige i marts blev flyttet pga. corona. Brug tre timer af din tid og meld dig som indsamler og vær med til at støtte mennesker ramt af kræft, livsvigtig forskning og forebyggelse af kræft.

Kræftens Bekæmpelse håber derfor, at de mange tusind indsamlere, som havde meldt sig til i foråret, er friske på at samle ind for kræftsagen i sensommeren, når landsindsamlingen i stedet afholdes søndag den 16. august skriver Anna Kathrine Pedersen i en pressemeddelelse.

– Hver tredje dansker får kræft, så de fleste af os får sygdommen tæt ind på livet på et eller andet tidspunkt. Det mærker vi også på indsamlerne. Mange har en personlig grund til at gå på gaden for kræftsagen. Nogle har mistet familiemedlemmer eller venner, andre vil gerne støtte forskningen. Og en del har selv kræft, udtaler kampagnelederne i Billund kommune Mary Sort og Anna Kathrine Pedersen.

Og netop det personlige budskab er i centrum, når Kræftens Bekæmpelse søndag den 16. august holder landsindsamling. Vi har alle sammen en grund til at vise flaget for kræftsagen, og igen i år kan de mange tusinde indsamlere skrive deres grund til at samle ind på et flag, som kan sættes på tøjet eller tasken.  

Derfor er din støtte vigtig    
De penge, der kommer ind ved landsindsamlingen, går til Kræftens Bekæmpelses arbejde med at yde gratis rådgivning og støtte til patienter og pårørende, til forskning og forebyggelse.

Overskuddet fordeles med 62 pct. til forskning, 17 pct. til patientstøtte, 18 pct. til forebyggelse og 3 pct. til administration.

Kun tre procent af Kræftens Bekæmpelses indtægter stammer fra det offentlige. Resten af indtægterne er afhængige af dig og andre, der vælger at støtte sagen, og som samtidig er med til at sikre, at færre får kræft, at flest muligt overlever kræft, og at mennesker ramt af kræft får et godt liv med eller efter kræft.

– Uanset hvilken grund man har, håber vi, at rigtig mange vil bakke op om landsindsamlingen. Enten ved at give et bidrag eller ved selv at gå ud med indsamlingsbøtten, siger Mary Sort og Anna Kathrine Pedersen

Alle kan melde sig som indsamler til Kræftens Bekæmpelses landsindsamling. Unge under 18 år skal gå to og to, mens børn under 13 år skal følges med en voksen. Du kan dele din oplevelse på sociale medier med #Visflaget.

Meld dig som indsamler på 7024 2020 eller gå ind på www.indsamling.dk

Foto: Kræftens Bekæmpelse