Sommer postkort om havevanding på vej rundt til alle borgere i Grindsted

I slutningen af maj måned sendte Billund Kommune brev i e-boks til alle de borgere, der bor i den zone i Grindsted, hvor der er forbud mod vanding fra egen haveboring. Det skete med en opfordring til, at de borgere, som bor i forbudszonen, og som har egen boring, får den sløjfet skriver Billund Kommune i en pressemeddelelse.

Brevet bliver i denne uge fulgt op af et sommerpostkort til postkassen hos alle husstande i Grindsted fra den politiske følgegruppe for Grindstedforureningen.   

  • Grindstedforureningen er jo almindelig kendt i byen, men vi har erfaret at rigtig mange ikke ved, at der i 2019 kom et nyt administrationskort for havevanding i Grindsted. Fodbudszonen er udvidet, og der er steder, hvor de ikke gives nye tilladelser, mens der andre steder skal en konkret vurdering til. Men der er også steder, hvor der fortsat gerne må laves boringer og vandes. Derfor har vi ønsket at gøre hele byen opmærksom på, hvor der må vandes og hvor der er forbud, lyder det fra Følgegruppen.

Og følgegruppen er ikke kun afsender på postkortet, de har også selv været ude og kigge på, hvordan borgere indenfor fodbudszonen har lavet løsninger, der sikrer, at de fortsat kan vande græsplænen eller køkkenhaven uden at skulle bruge vand fra vandhanen.

  • Vi så en løsning i Ådalen med nedgravet tank og en på Aakjærsvej med en traditionel regnvandstønde og i begge tilfælde flotter haver, der fik vand, så løsningerne er der, lyder det fra Følgegruppen, der også besøgte en have og en privat boring med tilladelse i Engsøparken.

       Postkortet er en sommerhilsen, der også fortæller, hvor borgerne kan finde oplysninger, hvis de er i tvivl om, hvorvidt de bor i fodbudszone eller ej. Det kan man se på mere om på http://www.grindstedforurening.dk/

 

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.