Første charter fra Danmark lettede i dag fra Billund Lufthavn

Foto: Billund Lufthavn

Siden Coronakrisen brød ud har alle charterrejser været aflyst eller udskudt. Det er der i dag lavet om på: Bravo Tours har meldt udsolgt på det første charterfly ud af Danmark, der i dag lettede kl. 05.30 fra Billund Lufthavn til Chania på Kreta skriver Billund Lufthavn i en pressemeddelelse.

Luften sitrede med spænding. Snakken var fyldt med forventningsglæde. Gate 10 i Billund Lufthavn var her til morgen fyldt med chartergæster, der skulle på det første charterfly ud af Danmark siden den 13. marts, hvor Coronakrisen lukkede Danmark.

Rejsen går mod Chania på Kreta, hvor de første 118 danskere skal prøve kræfter med en charterferie i den virkelighed, som Corona har efterladt. Den første charterferie sydpå vækker i hvert fald begejstring hos både administrerende direktør i Billund Lufthavn, Jan Hessellund og hos administrerende direktør i Bravo Tours, Peder Hornshøj.

– Det er jo fantastisk, at der så kort tid efter, at de nye rejsevejledninger trådte i kraft, flyver et fyldt fly med chartergæster til sydens sol. Det understreger, at danskerne er klar til at rejse udenlands, og at rejsebureauerne alligevel har mulighed for at få lidt ud af sommersæsonen, siger Jan Hessellund.

Peder Hornshøj er også glad for den store begivenhed, der i dag har udspillet sig i Billund Lufthavn.

– Vi arbejder hver dag for at give danskerne mulighed for at komme på ferie. Det har derfor været hårdt, at Coronakrisen lavede en så hård opbremsning. Derfor giver dagen i dag også en ekstra forløsning, da vi igen kan sende rejseglade danskere på ferie. Og så som de første, smiler Peder Hornshøj.

Stor rejselyst har skabt ventelister
Billund Lufthavn har fået lavet en undersøgelse blandt vestdanskerne, der viste, at 30 procent af vestdanskerne var klar til at rejse udenlands, så snart muligheden bød sig. Det har i dag vist sig at være rigtigt.

Flere af passagerne, der i morges var klar til en uges ferie i Chania, sagde, at de bare havde ventet på muligheden for at rejse af sted. Peder Hornshøj bekræfter også, at der er stor efterspørgsel på rejserne, og at der endda har været ventelister.

– Chaniarejserne blev sat til salg for 14 dage siden, og de har været ekstremt populære. Der er hurtigt blevet udsolgt, hvorefter ventelisterne bare er vokset. Det er et sjældent syn med ventelister på charterrejser, men der er også venteliste til rejsen på mandag, hvor vi flyver til Zakynthos i Grækenland, fortæller Peder Hornshøj og afslutter:

– Og fra næste uge flyver vi desuden til Rhodos og Mallorca, hvor der stadig er billetter til salg.

Fakta:

Køb rejser fra Billund Lufthavn med Bravo Tours

Du kan rejse med Bravo Tours fra Billund Lufthavn til:

Kreta, Mallorca, Rhodos og Zakynthos.

Find alle destinationer, du kan flyve til fra Billund Lufthavn her