Lykke slog fra sig til DM

Privatfoto

Nåede langt i både single og double

Tennisspilleren Lykke Bertelsen fra Grindsted spillede rekordmange kampe ved ungdoms-DM hos B93 i København. Og vandt langt mere end hun tabte.

For første gang nogensinde måtte den 15-årige Grindsted-spiller gennem kvalifikation for at nå frem til hovedturneringen til DM. På grund af coronaen dispenserede Dansk Tennis Forbund, så den kvalifikationsgivende rangliste mod sædvane tæller mere end et år gamle resultater. Dermed røg Lykke ned ad listen, da hun dengang var ramt af kyssesyge gennem mere end et kvartal. I stedet måtte hun nøjes med at være topseedet i kvalifikationen – hvilket viste sig at være en tvivlsom fornøjelse for modstanderne.

Først delte topscoreren for Koldings 1. divisionshold dobbeltæg ud til en spiller fra den arrangerende klub, 6-0 6-0. Derefter sikrede hun billetten til hovedturneringen ved at slå en spiller fra Sønderborg, som også den nu forhenværende tennisspiller og nuværende atlet, lillesøster Siv, har slået. Dog knapt så stort som Lykke gjorde, 6-1 6-1.

 

Sluttede maratonkamp stærkt

I hovedturneringen viste hun, at hun havde fortjent pladsen, da hun efter en maratondyst i tre sæt med mere end fire timers regnvejspause ad to omgange slog en højere rangerende modstander 6-3 i tredje og afgørende sæt, hvor hun holdt alle sine server.

Hun røg ud i 1/8-finalen mod en elitedivisionsspiller fra Lyngby, som nåede frem til semifinalen i single og blev dansk ungdomsmester i double.

I double spillede Lykke for første gang sammen med sin makker fra Århus 1900. Debuten gik fint, da de i 1/8-finalen slog et par fra Sønderborg og Odense 6-0 6-0. Festen sluttede for Lykke og makkeren i kvartfinalen, da de tabte til de senere finalister fra KB.

Efter en kort sommerferie stiller Lykke op allerede i næste uge til grand prix-turneringen Leschly Cup i Århus. Det bliver hendes hidtil største turnering med et felt næsten lige så stærkt som ved senior-DM skriver Erik Holme Bertelsen i en pressemeddelelse.

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.