Tag på oplevelsesjagt i Billund, Børnenes Hovedstad

Foto: CoC

En oplevelsesjagt, hvor man med et kort over byen kan følge et spor på 1,4 km og opleve Billund gennem børns fortællinger ved de 11 poster rundt i byen.

Vi skruer tiden tilbage til det store Indsamlingsshow til fordel for Billunds butikker initieret af Torben Klovborg fra Hotel Refborg. CoC Playful Minds’ bidrog til indsamlingen med en innovationsworkshops med butikkerne Mr. Ebbe og Beth Baun, hvor børn fra Gården og voksne skulle finde på kreative løsninger på udfordringen: Hvordan kan vi skabe en god oplevelse foran butikkerne i Børnenes Hovedstad? skriver CoC i en pressemeddelelse.

Over 60 ideer blev idégenereret og flere udvalgt. Én af de udvalgte ideer, som børn og voksne kom frem til i fællesskab, var en skattejagt med fortællinger om byen. En oplevelsesjagt.

Fra Idé til virkelighed

”Hvordan kan vi føre ideen ud i livet,” spurgte en af børnene. Det var en invitation CoC Playful Minds ikke kunne lade ligge. CoC Playful Minds inviterede derfor børnene med rundt i Billund. Her skulle de lave Billunds fortællinger. Det foregik ved, at børnene selv optog hinanden med deres mobiltelefoner. Fortællingerne handler om Billund. Sjove historier. Hyggelige historier. Ting ikke alle ved om byen.

Alle kan gå på oplevelsesjagt i Billund. Med kortet i hånden kan du gå hele eller dele af den 1,4 km. lange rute og finde 11 poster med 11 fortællinger. Alle poster er placeret ved steder i byen, som børnene finder særlige.

Hvad får børn ud af at lave en oplevelsesjagt?

Billund er Børnenes Hovedstad. Her lærer børn igennem leg og bliver skabende verdensborgere. Det er visionen i Billund. Workshoppen og udviklingen af oplevelsesjagten er verdensborgerskab i praksis. Igennem samskabelse med børn og voksne, har butikkerne været med til at inddrage børn ligeværdigt i komplekse problemstillinger. Sådan kan alle være med til at udvikle børns samarbejdsevner, kommunikationskompetencer og problemløsningskompetencer. Børnene udvikler deres verdensborgerkompetencer, butikkerne får indsigt i børnenes perspektiver, og borgerne får en mere levende by.

 

Hent kortet over de 11 poster i byens butikker og oplev byen. Tag din mobiltelefon i hånden, scan QR koderne ved posterne og nyd børnenes sjove, hyggelige og nye historier om Billund by.

Foto: CoC

Læs mere her: https://www.cocplayfulminds.org/vores-verden/programmer/playful-spaces/

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.