Hvad er en god ferie ?

Foto: Pixabay.com

Billund har spurgt børn. Voksne kan lære igennem børnenes fortællinger, at det er lige meget, om det er Bermuda eller Billund. Bare vi er sammen.

Sekretariatet for Børnenes Hovedstad, Billund, har lavet en mini-undersøgelse om ”Hvad synes børn er en god ferie? Voksne lærer igennem børnenes fortællinger og bliver klogere på børns perspektiver på ferie.

Kristine Schmidt, VP i Sekretariatet for Børnenes Hovedstad, fortæller: I Billund er vi interesserede i at høre børnenes mening. Billund er en by, der tror på, at børn er mindst lige så kompetente som voksne. Og at vi voksne kan lære meget ved at lytte til børnene.” skriver hun i en pressemeddelelse.

Bermuda eller Billund?
En juni-undersøgelse foretaget af Megafon viste, at 80% af danskerne planlagde at holde ferie Danmark. Skal vi lære noget af børn, så finder vi ud af, at børn bare gerne vil være sammen med deres nærmeste. Om det er Bermuda eller Billund – det er underordnet set med børnenes øjne. Det viser en nylig mini-undersøgelse, foretaget af Sekretariatet for Børnenes Hovedstad i Billund.

Hvad, synes børn, er en god ferie?
5-årige Oscar Lund forklarer, at ferie for ham er ”slappe af og blive derhjemme” og ”sove meget længe.” Ordet ”bare” synes for børn at være helt centralt, når der skal holdes ferie.  Et positivt ord.

Måske voksne kan lære noget af børn. 3-årige Matias Starup synes, at en god ferie er at ”plukke jordbær og blomster.” 3-årige Silje Lund istemmer, at en god ferie er: ”sammen med farmor. Og mor og far.” Det er nærværet, der betyder noget. Uanset om det er Billund eller Bermuda. Det handler om at være sammen. Og ”bare” at være. Børnene viser med deres kroppe, hvordan en god ferie ser ud. Børnene lægger sig ned eller lege. Måske voksne kan lære meget af børn.

 

Se den videoklippet om undersøgelsen her

God ferie.

Læs mere om Billunds børnesyn: www.capitalofchildren.com