Vorbasse Rideklub inviterede deres elever på ridelejr som tak for opbakningen under corona

Privatfoto

Ridelejren blev afholdt fra mandag den 13. til tirsdag den 14. juli med deltagelse af 12 friske piger i alderen fra 3 år til 15 år. Alle blev indlogeret i hesteboksene i stalden og derefter var der skattejagt rundt på hele klubbens areal.

Her var der udfordringer for alle med alt fra VRIK ridelejr-hilsen til sækkeløb, spise en bolle i en snor, memory, gummistøvlekast til ”hvad ser du” og puslespil med VRIK-logoet.

Om eftermiddagen fortalte Sanne Hansen om hestens anatomi og der lavet heste godbidder til alle hestene og øvet et lille opvisnings-program med kæphest sammen med Line, Tanja og Bente Christensen.

Efter lækre pizza´ fra Bella Italia i Hejnsvig til aftensmad blev aftenens hygge indledt af Dorte og Lærke Riber, som stod for det kreative hjørne med heste pandebånd, hestesko og perleplader.

Bagefter kom Jørgen Pedersen med sine jyske heste, Prins og Emma, og gav en hestevognstur. Det var HYGGE for alle. Pigerne nød det virkelig. Et kort øjeblik var alle stille og de nød bare lyden af hestesko mod asfalten;-  alle var enige om, at det er den bedste lyd af alle. Som afslutning på en dejlig dag var der hygge-snolder og hestefilm.

Tirsdag morgen var der morgengymnastik inden morgenmaden og så blev der hentet heste på markerne, for beslagsmeden kom på besøg. Henrik Gram, beslagsmed, havde bl.a. taget en halv hov med, så alle kunne se, hvordan den ser ud og fungerer. Virkelig spændende.

Tanja Andersen brugte hendes formiddag på at hjælpe os med at vaske og pudse alle elevhestenes trenser, så de skinnede fint, hvorefter Dorte og Melanie Birkelund havde stillet en springbane op, hvor alle pigerne selv skulle springe højt;- det gav masser af klap, når der blev sprunget højt, kostede masser af energi og gav sunde røde kinder.

Da alle havde spist en lækker og mættende frokost blev pigerne delt op i to hold i ridehallen. Belinda Andersen og Sanne Hansen stod for ridning uden sadel i den ene ende af ridehallen. I den anden ende havde Heidi Horsbøll taget hendes fell pony Olympus med, hvor hun sammen med formanden for Dansk Fell pony foreningen, Stina Banke Noer, havde lavet en trail bane, som eleverne med hest kom igennem til fods. Fed oplevelse.

Som afslutning på ridelejren kom Ansigtsmalerin Victoria Dalgaard og malede alle børnene, mens håret blev sat op af frisør Grith Hjelmager – alle duftede af hest og lignede en millionJ. Da forældrene kom, blev bilerne pakket med soveposer, underlag og tasker mens piger og kæpheste varmede op i ridehallen. Kæpheste-opvisningen gik over al forventning og der var smil hele vejen rundt – forældrene kvitterede med klap i takt til musikken. Forældrene fik en kæmpe tak for stor hjælp med maden, mens pigerne fik en goodie bag med godbidder fra Nordic Horse, et hæklet heste-bogmærke, diplom, fælles foto, som Nybrunkbjerg.dk havde printet, træklods med VRIK-logo m.m., hvor alle havde ja-hatten på, masser af energi og socialt samvær på kryds og tværs af alder.

1000 TAK for et par fantastiske dage sammen med jer;- vi er stolte over at have så positive og dejlige medlemmer og forældre i Vorbasse Rideklub skriver Grith Hjelmager i en pressemeddelelse.