Laveste antal skilsmisser i Billund Kommune i over 10 år

Foto: Cottonbro

Noget tyder på, at flere og flere af Billunds borgere lytter grundigt efter under vielsen, når præsten siger: ”Til døden jer skiller”. I hvert fald er antallet af skilsmisser i Billund Kommune det laveste i over 10 år.

De nyeste tal fra Danmarks Statistik afslører, at antallet af skilsmisser i Billund Kommune i 2019 var det laveste i over 10 år. Blot 39 ægteskaber blev opløst i 2019, hvilket er 23 færre end året forinden.

Herunder følger en oversigt over udviklingen i antallet af skilsmisser i Billund Kommune siden 2006.

Spejler national tendens
Det er ikke kun i Billund Kommune, at ægteskaberne ser ud til at være blevet mere stabile og hårdføre.

Også på landsplan var antallet af skilsmisser i 2019 det laveste i over 10 år. Blot 10.454 lod sig i hele landet skille i foregående år, hvilket er hele 4.482 færre end i 2018.

Kan skyldes nye regler
Hos webportalen findenkaereste.dk, hvor danskerne kan finde vejledning til at finde og fastholde kærligheden glæder man sig over udviklingen.

Dog er man udmærket klar over, at faldet ikke nødvendigvis skyldes, at danskerne er blevet bedre til at vedligeholde og værne om kærligheden. I stedet skyldes det formentlig, at der i 2019 blev indført en ny regel omkring en påtvunget refleksionsperiode for par med børn, der ønskede at lade sig skille.

”En del af forklaringen på udviklingen er formentlig, at par med børn i 2019 blev pålagt en refleksionsperiode på tre måneder, inden de officielt kunne lade sig skille. Denne lov har formentlig ført til, at nogle par har givet forholdet en ekstra chance, men den har sandsynligvis også ført til, at mange par i første omgang har valgt at lade sig separere frem for at skille, da de på den måde hurtigt har kunnet komme videre med deres liv. Når man har været separeret i seks måneder, kan man lade sig skille uden en refleksionsperiode, hvorfor vi måske ser en stor stigning igen i antallet af skilsmisser i 2020. Jeg håber det ikke, men det er desværre realistisk,” forklarer Jesper Nørskov Jensen, der er medindehaver af findenkaereste.dk i en pressemeddelelse.

Flest skilsmisser i Københavns Kommune
Den danske kommune, hvor flest par lod sig skille i 2019, var Københavns Kommune, hvilket ikke er nogen stor overraskelse, da det jo som bekendt er Danmarks klart største kommune.

Kommunen, der kan bryste sig af at være den, hvor færrest par lod sig skille i løbet af foregående år, er Christiansø Kommune. Her blev ingen ægteskaber nemlig opløst.