Den 2. august kan du komme til høstdag på Karensminde

Foto: René Lind Gammelmark

Selvom Museumscenter Karensminde har aflyst det historiske dyrskue i år, er der stadigvæk mulighed for at få nogle oplevelser på Museumsgården.

Søndag den 2. august afholdes nemlig den årlige høstdag på Museusmcentret og du kan fra kl. 10 til 16 opleve hvordan høsten foregik i gamle dage.

Kl. 10.30 gøres leen klar inden høstarbejdet går i gang. Kl. 11 drager høstfolkene i marken, hvor høstkarlrene mejer kornet med le og pigerne går bag karlene og binder konet op i neg. Efter ca. en halv time kommer høstmaskinerne igang, først trækker aflæggeren sine spor i kornmarken, aflæggerne skærer konret og lægger det af i bunker, som høstfolkene skal binde op i neg. Senere skal kornet tæsket på det gamle tæskeværk der i dagens anledning også er stillet op.

Tirsdag den 4. august bliver der høstet færdigt fra kl. 10 til 16, og man kan også opleve hvordan der brygges øl i det gamle bryggers. Bryggeprocessen starter kl. 11 og tager ca. 2½ til 3 timer. Man kan i høkeren købe den nye “Karensminde Ale” der er brygget i samarbejde med Ikast Mikrobryg efter traditionel opskrift fra Karensminde og med råvarer fra gården.

Her kan du se videoen fra sidste års høstdag