Månedens bøger på bibliotekerne i Grindsted og Sdr.Omme

Foto: Billund Bibliotekerne

Månedens bøger på Billund Bibliotekerne

I august har vi på bibliotekerne i Magion i Grindsted og i Sdr Omme tre nye bøger klar som månedens bøger.

 

Kærlighed og andre trøstepræmier af Jamie Ford

Året er 1909, og den store verdensudstilling i Seattle er i gang. Ernest Young, der er halvt kineser og halvt amerikaner, bor på et børnehjem under slavelignende forhold. Men nu er han blevet lovet nye muligheder. Det viser sig, at han er gevinsten i et stort lotteri. Vinderloddet tilhører Madam Flora en flamboyant bordelmutter på The Tenderloin, der er et bordel for det bedre borgerskab, og menneskene dér bliver snart Ernests nye familie.

I 1962 er der atter verdensudstilling i Seattle. Journalisten Juju, Ernests datter graver i fortiden. Men det er ikke alt, Ernest vil have frem i lyset. ”Kærlighed og andre trøstepræmier” er baseret på virkelige hændelser. Det er en barsk men sød historie, der er sanseligt fortalt. En stemningsfuld og smuk roman.

 

One dollar man af Ole Sønnichsen

Denne bog rummer en helt utrolig historie, som kun de færreste havde hørt om for få år siden.

Den danske indvandrer, William S. Knudsen, havde arbejdet sig op gennem graderne i USA’s erhvervsliv, og i 1940 var han en af de højest lønnede i landet og leder af bilfabrikken General Motors.

På grund af sit fantastiske organisationstalent blev han udvalgt af præsidenten til at lede produktionen af fly og andet krigsmateriel, da USA begyndte at engagere sig i Anden Verdenskrig i Europa. Han fik til gengæld ingen løn, fordi det ikke skulle hedde sig, at regeringen postede store beløb i det private erhvervsliv.

I bogen her følger man ham, fra han kom til landet som ung cykelsmed med 30 dollars på lommen, til han sluttede med store hædersbevisninger og tak fra nationen. I dag er han stort set ukendt.

 

Emmali og troldungen, som forsvandt i Alfeskoven af Jutta og Jeremy Langreuter

Alfepigen Emmali er gode venner med troldungen Trøffel. Det er den dybeste hemmelighed, da alfer og trolde er fjender. En dag er Trøffel ked af det, fordi hans lillesøster er gået vild i skoven. Men en af Emmalis venner har set Trøffels lillesøster, og sammen tager de tre ud for at hente lillesøsteren hjem igen.

”Emmali og troldungen, som forsvandt i Alfeskoven” er en fin bog, med fine tegninger holdt i klare farver. Man kan næsten høre den lille alf læse den yndige tekst op. Rigtig fin lille bog at læse op for et barn mellem 3 og 6 år.