Månedens bøger på bibliotekerne i Billund og Vorbasse

Foto: Billund Bibliotekerne

Månedens bøger på Billund Bibliotekerne

I august har vi på bibliotekerne i Billund og Vorbasse tre nye bøger klar som månedens bøger.

 

Vuggesang af Leïla Slimani

Myriam og Paul bor sammen med deres to børn i et eksklusivt kvarter i Paris. Da Myriam får lyst til at arbejde igen, bliver de nødt til at ansætte en barnepige. Snart bliver den tillidsvækkende og altid hjælpsomme Louise en uundværlig del af den lille familie. Men hvor godt kender de egentlig den kvinde, som passer på deres små børn?

Vuggesang er en thriller, der tager udgangspunkt i, hvor galt det kan gå, når man stoler på den forkerte, og hvilke farer der lurer, selv når man tror, at man virkelig kender et menneske. Leïla Slimani beskriver desuden på fineste vis, hvor stor en forskel, der kan være på rig og fattig, og hvor store konsekvenser klasseskellet kan have.

 

Rejsen til tidernes morgen af Minik Rosing

I denne bog fortæller den verdenskendte geolog Minik Rosing både om sin opvækst i Grønland og Danmark og om sin store interesse for jordens udvikling. Han kommer fra en blandet dansk-grønlandsk familie, hvor børnene har stor frihed fra de er helt små. Han har en stor kærlighed til den grønlandske natur og længes derop i de perioder, hvor han bor i Danmark på grund af skole og studier. Man følger hans vej som forsker og kan sagtens følge med, selv om man ikke kender fagudtryk og teorier i forvejen. Bogen er fortalt med et glimt i øjet, og Rosing har et uromantisk og praktisk syn på forholdet mellem Grønland og Danmark.

 

Monsterinvasionen af Max Brallier

Monsterinvasionen er en historie for de lidt større børn. Verden er blevet besat af monstre, og drengen Jack er flygtet op i sin træhytte, hvor han lever af Oreos og sodavand. Han kan ikke vinde over monstrene alene, så han danner en gruppe med nogle af sine venner. Sammen går de til kamp mod de irriterende monstre.

Monsterinvasionen er den første bog i serien ”The last kids on earth”.