På søndag banker en indsamler på din dør

Pr-Foto

På søndag den 16. august går tusindevis af mennesker på gaden for at samle ind til Kræftens Bekæmpelse. Med sundhedsmyndighedernes retningslinjer om afstand og håndsprit banker indsamlerne på hos stort set alle husstande i Danmark.

Kræftens Bekæmpelse i Billund Kommune opfordrer alle til at huske landsindsamlingen på søndag.

Søndag den 16. august holder Kræftens Bekæmpelse landsindsamling. Her vil tusindevis af mennesker gå på gaden for at støtte kampen mod kræft.

– Landsindsamlingen er en festdag, som jeg hvert år ser frem til med stor glæde. Det er fantastisk, at så mange frivillige endnu en gang står klar til at bakke op om landsindsamlingen – også når vi står midt i en krisetid med Corona. Det er en meget vigtig støtte til hele Danmarks kamp mod kræft, og jeg er dem dybt taknemmelig, siger Helen Bernt Andersen i en pressemeddelelse.

Hun er formand i Kræftens Bekæmpelse og skal selv på gaden for at samle ind søndag. Særligt i denne tid, hvor Corona har betydet nedlukning alle steder – også i Kræftens Bekæmpelses indsamlinger. Derfor er behovet stort for at indsamle penge til vigtig kræftforskning, behandling og patientstøtte, som ikke kan lukkes ned:

– Jeg glæder mig. Det er en fin og rørende oplevelse at gå fra dør til dør. Mit indtryk er, at folk tager virkelig godt imod os, siger hun.

I Billund kommune vil de mange frivillige banke på dørene i lokalområdet. Og hos Kræftens Bekæmpelse håber man at komme til at møde så mange som overhovedet muligt.

– Opbakningen i Billund kommune er altid stor. Vi kommer rundt til stort set alle husstande, og de steder, hvor der bliver lukket op, er støtten og bidragene fantastiske. Men ofte er det desværre sådan, at der kun er nogen hjemme, hos omkring halvdelen – men der er heldigvis god mulighed for at støtte, selvom man ikke er hjemme, siger kampagnelederne Mary Sort og Anna Kathrine Pedersen, der leder landsindsamlingen i Billund Kommune.

Mange støttemuligheder
Man kan støtte landsindsamlingen via kontanter, sms, MobilePay og på indsamling.dk. og girokort. Hvert indsamlingsområde har sit eget MobilePay-nummer, så man kan følge, hvor mange penge der kommer ind via den mobile betalingsløsning til den enkelte lokale indsamling.

Derfor er din støtte vigtig    
De penge, der kommer ind ved landsindsamlingen, går til Kræftens Bekæmpelses arbejde med at yde gratis rådgivning og støtte til patienter og pårørende, til forskning og forebyggelse.

Overskuddet fordeles med 62 pct. til forskning, 17 pct. til patientstøtte, 18 pct. til forebyggelse og 3 pct. til administration.

Kun tre procent af Kræftens Bekæmpelses indtægter stammer fra det offentlige. Resten af indtægterne er afhængige af dig og andre, der vælger at støtte sagen, og som samtidig er med til at sikre, at færre får kræft, at flest muligt overlever kræft, og at mennesker ramt af kræft får et godt liv med eller efter kræft.

Du kan stadig nå at melde dig som indsamler på telefon 7024 2020 eller ved at klikke her http://www.indsamling.dk/bliv-indsamler/

Man kan naturligvis også kontakte kampagnelederne Mary Sort tlf. 6127 6015 og Anna Kathrine Pedersen tlf. 2099 8337, hvis man gerne vil hjælpe til med indsamlingen