Smitte Stop appen kan ikke installeres på ældre smartphones

Netavisen Grindsted har haft kontakt til Sundheds- og Ældreministeriet da vi blev gjort opmærksom på at den nye Smitte Stop app til smartphones ikke kan installeres på ældre smartphones.

Da det ikke er alle der skifter sin smartphone ud så ofte, er der mange ældre smartphones rundt blandt borgerne, både med Android systemet og apple’s med iOS.

Efter adskillige tips fra læsere tog vi skrev vi derfor til Sundheds- og Ældreministeriet for at få en forklaring på hvorfor man på f.eks. Iphone 5 og 6 ikke kan installere appen smittestop.

Forklaringen er den at appen er udvilket med den nyeste teknologi fra google (android) og apple (ios), der kræver den nyeste opdatering af styresystemerne. Det betyder også at Iphone 6S er den ældste appen kan installeres på. Det kræver nemlig iOS 13.5.

På telefoner med Android skal der være Android version 6 for at det kan installeres.

 

Du kan her nedenfor læse svaret fra ministeriet:

Tak for din henvendelse til Sundheds- og Ældreministeriet af 30. juli 2020, hvor du oplyser, at appen smitte|stop ikke kan downloades på ældre telefoner. Som du selv nævner, er det desværre sådan, at appen kun kan bruges på nyere telefoner. Det skyldes, at appen er udviklet med brug af en helt ny teknologi fra Google og Apple, som kræver den seneste opdatering af styresystemerne på telefoner. Disse opdateringer kan pga. tekniske begrænsninger ikke foretages på ældre telefoner.

For iPhones betyder det, at iPhone 6s er den ældste model, som appen kan køre på. Hvis man har en iPhone 6s eller en nyere model, kan man hente appen efter, man har opdateret sit styresystem til iOS 13.5.

Vi er meget opmærksomme på og ærgerlige over, at appen ikke kan anvendes på ældre telefoner. Derfor er vi netop nu i gang med at undersøge, om der kunne være en teknisk mulighed for, at ældre telefoner også kan benytte den nye teknologi.

Når vi har valgt at bruge den helt nye teknologi, skyldes det, at teknologien har gjort det muligt at lave en app, hvor beskyttelse af private data er i absolut fokus, og data om brugerens kontakter holdes decentralt på telefonen. Den nye teknologi er derudover mere brugervenlig og effektiv til at registrere kontakter, hvor man med den tidligere bluetooth-teknologi ville skulle holde skærmen tændt for, at kontakter
kunne registreres. Nu har vi fået en app, som også virker, når mobilen ligger i lommen.

Jeg forstår din kritik af, at appen ikke kan downloades på ældre telefoner, men det er vigtigt at understrege, at appen ikke står alene i vores indsats. Appen fungerer som et digitalt supplement til den aktive smitteopsporing, hvor man bliver kontaktet direkte
af medarbejdere i Styrelsen for Patientsikkerhed.

Appen er derfor ét af flere værktøjer, der understøtter arbejdet med genåbning af Danmark – på linje med den aktive smitteopsporing, muligheden for at blive testet og de gode råd om at holde afstand m.m.

Ministeriet værdsætter generelt henvendelser fra borgere, der ønsker at give udtryk for deres synspunkter i relation til håndteringen af COVID-19. Alle henvendelser bliver læst og indgår i ministeriets overvejelser og videre arbejde, så endnu en gang tak for din henvendelse.

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.