Beethoven for børn og unge med hørenedsættelse: Projekt i LEGO House

Vi skaber musik for døve børn og unge i Beethovens år 2020.

Syddansk Universitets Symfoniorkester og Ensemble Hermes inviterer til projektet “Vi skaber musik for døve børn og unge i Beethovens år 2020”. Projektet finder sted i LEGO House den 7. september 2020 kl.16:00 og på Engelsholm Højskole den 9. september 2020 kl.19:30.

Vi inviterer børn, unge og voksne til at deltage i to koncerter, hvor der sættes fokus på året, hvor verden fejrer Beethovens 250 års fødselsdag. Beethoven var selv døv. Derfor inddrager vi i projektet børn og unge med hørenedsættelse.

Projektet gennemføres i samarbejde med anerkendte solister som Lelo Nika, George Mihalache og Thommy Andersson, den sevillanske pianist Óscar Martin samt Ensemble Hermes og unge dygtige musikere fra Syddansk Universitets Symfoniorkester under ledelse af Saul Zaks. Børn og unge med hørenedsættelse vil sidde blandt de unge musikere i orkestret og med deres forældre som publikum.

På programmet:

Ludwig van Beethoven: Klaverkoncert nr.5 op.73 i Es dur.

Thommy Andersson: Sketches for piano & orchestra (World Premiere).

John Ireland: Downland Suite.

Musik af Lelo Nika/Thommy Andersson.

Syddansk Universitets Symfoniorkester og Ensemble Hermes har iscenesat en række koncerter for døve børn for at udforske, hvordan det er muligt at opleve musik uden at kunne høre det fuldt ud. Koncerterne udføres i 2020, året, hvor verden fejrer 250 års jubilæum for Ludwig van Beethoven, en komponist, der selv var døv.

Dette projekt er et af de første af denne art i Danmark, der bruger et fuldt ungt symfoniorkester og et elite ungdomsensemble og som er relateret til børn og unge. Døve børn og unge nyder at lytte til musik med deres venner så meget som høre børn og unge. Når der undervises i en musikundervisning kontekst, skal man huske, at ligesom med hørende mennesker, vil det døve barns opfattelse af musik variere meget, og de foretrækker muligvis bestemte typer musik frem for andre.

Det er fri entré til begge koncerter. I LEGO House er der mulighed for at tilkøbe en billet med adgang til Oplevelseszonerne på www.LEGOHouse.com. Åbningstiderne på dagen er 10-17 skriver arrangørerne i en pressemeddelelse.

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.