Galleri Sam åbner igen den 21. august

Maleri 90x120 cm på lærred af Birgit Kirke - Privatfoto

Den 21. august åbner Galleri Sam igen, med fortsættelsen af Færø Expo 2 der blev åbnet den 29. maj – med værker af Birgit Kirke og Zacharias Heinesen. Galleriet viser fine nye sælkvinder samt mixed media fra Birgit Kirke og meget fine – helt nye – litografier fra Zacharias Heinesen.

Udstillingen er åben fredage fra kl. 13 til17, lørdage fra kl 13 til 17 og søndage fra kl. 13 til 17 indtil den 27. september og åbnes desuden gerne efter aftale.

Galleri Sam overholder naturligvis diverse retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen – de lukker et begrænset antal gæster ind ad gangen og har håndsprit mv.

Du finder Galleri Sam på Grenevej 23 i Billund

Om de to færøske kunstnere:

Birgit Kirke (f. 1962 – opvokset i Tórshavn, Færøerne).
Birgit Kirke er uddannet billedkunstner og skulptør ved VIA Design i Herning, Aarhus Kunstakademi og Skulpturskolen i Skanderborg v/Thomas Andersson.

Birgit Kirke – Privatfoto

Birgit Kirke siger om sin kunst: ”Den færøske natur og livet ved havet er et gennemgående tema i mine værker. Opvæksten på Færøerne, det barske klima og det omskiftelige vejr, har sat dybe spor og givet mig noget som jeg har svært ved at forklare med ord. Naturen, lyset, vejret, stilheden, stormene – alt er så anderledes, og det afspejler sig i mine værker.
Motiverne befinder sig et sted mellem det abstrakte og det genkendelige, hvor landskaber, små bygder, fjeld, klipper, skyer, hav og horisont måske anes, forsvinder, smelter sammen og ses igen. Det er dramaet mellem det abstrakte og genkendelige, der optager mig.”

Birgit Kirke er repræsenteret på kunstmuseer og i en række offentlige og private samlinger.
Birgit er medlem af en række kunstnerforbund, herunder Mynd (Færøerne) og Billedkunstnernes Forbund (BKF).

Maleri 90×120 cm på lærred af Birgit Kirke – Privatfoto

Zacharias Heinesen (f. 1936 i Tórshavn, Færøerne).
Zacharias Heinesen er uddannet billedkunstner ved Det Islandske Kunstakademi v/Sigurdi Sigurdsson og Kunstakademiet i København v/Niels Lergaard.

Zacharias Heinesen – Privatfoto

Zacharias Heinesen er en central skikkelse i færøsk billedkunst, og som har sat sig dybe spor i den færøske kunsthistorie. Hans kompositioner med kantede fjelde og huse i klare farver har på det nærmeste dannet skole inden for færøsk kunst. Hans motivverden finder han i bygden ved havet. Husenes gavle, facader og tage indgår i et mønster af flader, som også omfatter de mange små jordlodder, der omgiver bygden. Fladekompositionen fortsætter op i fjeldenes facetterede struktur og skyformationernes figurer. Lodrette, vandrette og diagonale linjer, der viser det egentlige motivs konturer, markerer billedets kubistisk prægede rytme og bevægelse.

Zacharias Heinesen er repræsenteret på mange kunstmuseer samt i mange offentlige og private samlinger i en række lande.

Billede malet af Zacharias Heinesen – Privatfoto