Nye COVID-19 regler for værtshuse m.m.

Foto: Pixabay

Sydøstjyllands Politi vil også i weekenden være til stede i hele politikredsen for at hjælpe til overholdelse af COVID-19 restriktioner og sikre ro og orden.

Med de lokale udbrud, der har været flere steder i landet på det sidste, bliver vi mindet om at coronavirus stadig har et greb i Danmark. Det kan være svært at huske, når hverdagen for mange mere og mere ligner sig selv igen. Nu må fx også værtshuse, restauranter, caféer og barer holde længere åbent, hvis de ikke lukker nye gæster ind efter kl. 23.00. Men det er vigtigt, at vi er ikke bliver uforsigtige. Vi skal stadig holde fast og holde afstand til hinanden,’ siger Politidirektør Jørgen Abrahamsen fra Sydøstjyllands Politi.

Hjælp restauratørerne med at overholde retningslinjerne

De nye retningslinjer betyder, at værtshuse, barer, caféer m.m. nu har mulighed for at vælge at lade gæsterne fortsætte festen til lidt længere ud på natten. Og selvom det er restauratørernes ansvar at overholde retningslinjerne i forhold til den nye mulighed for at holde længere åbent, er det også, som det har været under hele corona-perioden, stadig et fælles ansvar at hindre smittespredningen.

’Så hjælp nu restauratørerne med at overholde retningslinjerne, ved selv at respektere reglerne. Lad være med at forsøge at ’snyde’. Reglerne er jo lavet for alles bedste for at hjælpe til med at hindre udbredelse af smitte. Når vi gør det, så kan vi også tillade os at glæde os over de nye muligheder for de, der gerne vil feste de nævnte steder,’ opfordrer Politidirektøren.

Myndighedernes anvisninger om at holde afstand, spritte hænder og ikke samles for mange og for tæt må sidde på rygraden på de fleste af os, men det kan godt være svært at huske midt i festen – og måske særligt, hvis der er alkohol involveret. Det er stadig den enkeltes ansvar at tage hensyn og følge retningslinjerne for på den måde at hindre smittespredningen.

’Sydøstjyllands Politi vil naturligvis fortsat være synligt tilstede i nattelivet. Vi er der for at sikre ro og orden, men også for at hjælpe til med at undgå nye smittekæder, minde jer om at være forsigtige og overholde reglerne og i sidste ende jo også for håndfast at håndhæve reglerne, når det er nødvendigt.’

Festen skal ikke gå ud over andre

Der er ikke kun, når der bliver festet på værtshuse m.v. at vi skal hjælpe hinanden med at huske regler og retningslinjer.

’Vi holder også et ekstra øje med dem, der fester andre steder. For også andre steder gælder der regler og anbefalinger, som vi skal hjælpes ad med at overholde. Stadigvæk og måske længe endnu. Og hvis vi møder nogen, der fester så højlydt, at det er til gene for andre – med musik eller andet, ja, så griber vi ind. Der har hen over sommeren været alt for mange tilfælde af musik i det offentlige rum, der har forstyrret og generet andre. Det må stoppe nu,’ slutter Politidirektør Jørgen Abrahamsen.

Mere information om coronavirus og de nyeste retningslinjer

Via www.coronasmitte.dk kan du finde de nyeste retningslinjer og få svar på rigtig mange spørgsmål vedrørende coronavirus. Hvis du ikke finder svar på dine spørgsmål på hjemmesiden, kan du kontakte den myndighedsfællles hotline på tlf. 7020 0233 skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.