Nu skal hele Syddanmark være sammen om psykiatri

Foto: Christian Juul Mikkelsen, Region Syddanmark

Projektet Sammen om psykiatri udbredes nu til samtlige 22 kommuner i Region Syddanmark. Sammen om psykiatri handler om, at psykiatrien og kommunen samarbejder tæt om nogle af de mest udsatte borgere, som førhen er faldet mellem to stole. Udrulningen sker efter succesfulde forløb i de tre pilotkommuner Odense, Haderslev og Aabenraa.

Der er lysere tider på vej for nogle af de mest udsatte og sårbare borgere i Syddanmark, når projektet Sammen om psykiatri henover det næste år udrulles i samtlige 22 kommuner i regionen.

Projektet har til formål at samle alle de forskellige forløb og indsatser, der er omkring den enkelte borger, som samtidig skal få oplevelsen af et bedre forløb og samarbejde mellem sektorerne.

For borgerne betyder samarbejdet, at der bliver trukket i samme retning. Hjælpen tager afsæt i borgerens samlede situation. Det er lettere at vide, hvad der skal ske og hvem der hjælper frem for selv at skulle flakse mellem systemerne.


Gode erfaringer fra tre kommuner
Udrulningen starter efter kommunerne Odense, Haderslev og Aabenraa har afprøvet samarbejdet i et pilotprojekt. Her har resultaterne været lovende og resulteret i færre og kortere indlæggelser for en borgergruppe, der ellers var karakteriseret ved mange forløb og indlæggelser.

– De gode takter gør, at vi kan fortsætte det gode arbejde andre steder med en omhyggelighed i samarbejde med patienterne og de pårørende. Parterne har fundet hinanden på en meget overbevisende facon og borgerne har fået en indsats, som matcher deres behov på en måde, så de er motiverede og gerne vil modtage den samlede hjælp, siger Ole Ryttov, sygeplejefaglig direktør i Psykiatrien i Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

– De oplever måske ikke engang, at der er flere systemer, men én indsats, der er tilrettelagt til deres situation og den hjælp, de har behov for, siger han.

Glæde i kommunerne
Direktør for borger og arbejdsmarked i Esbjerg Kommune Lise Plougmann Willer – der ligesom Ole Ryttov sidder med i styregruppen for projektet – ser frem til, at flere borgere med komplekse forløb i hele regionen får glæde af projektet.

– Jeg fornemmer helt klart, at de resterende kommuner er positive og glæder sig til at komme i gang. Det tætte og forpligtende samarbejde mellem den enkelte kommune og psykiatrien har vist sig afgørende, og med erfaringerne fra de første kommuner tror jeg helt sikkert på, at projektet kommer til at gavne de komplekse borgeres forløb. Den kræver ressourcer og stædighed – men jeg tror det er vejen at gå, siger hun.

Projekt Sammen om psykiatri forventes at være implementeret i alle syddanske kommuner til sommer 2021

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website.
Hvis du vælger ikke at aktivere cookies, fungerer siden ikke optimalt, angiv dit valg til højre.

Cookie indstillinger

Nedenfor kan du vælge hvilke typer cookies du vil tillade fra hjemmesiden, klik på "Gem cookie indstillinger" for at angive dit valg.

Funktions cookiesSiden benytter funktions cookies, disse er nødvendige for at siden fungerer.

Analytiske cookiesSiden benytter analytiske cookies, således at vi kan analysere besøg, og optimere hjemmesiden.

Social mediaSiden benytter ikke social media cookies.

ReklameSiden benytter ikke reklame relaterede cookies.

AndreSiden benytter 3 part cookies, bla. til funktionalitet af siden, der bliver ikke gemt personlige informationer.